ÇOK DA ŞEY YAPMAMAK LAZIM
Hayatımızdaki tezatlıklar en çok da zihinsel çatışmalarda ortaya çıkıyor. Bu tezatlıkları belirleyen paradokslara bir göz atalım dilerseniz.
HAYATIMIZDAKİ 5 PARADOKS;
1-Verimlilik Paradoksu: “Uzun saatler çalışmalıyım” dediğinizde, daha az iş yaparsınız. Parkinson yasası, işin tamamlanmasını tüm güne yaydığımızda, o zamanı doldurmanın verimsiz yollarını bulacağımızı söyler (telefondaki bildirimlere takılmak gibi). Bunun yerine odaklı çalışma-ara-tekrar başla döngüsü verimli olacaktır.
2-Tavsiye Paradoksu: Çok fazla tavsiye almak kafa karıştırır. İyi niyetle de olsa, sizin gerçekliğinizi yaşamayanlar sizi yanlış yönlendiriyor olabilir. Tavsiye söz konusu ise filtrelemek ve seçici davranmak daha iyidir.
3-Bolluk Paradoksu: Sonsuz seçenekler dünyası iyi bir fırsat gibi görünebilir ancak, bol seçenek stres yaratır. Neyi seçeceğini bilememek ve yanlış yapmaktan korkmak söz konusudur. Değerlerinize uygun seçimler yapmak en iyisidir.
4-Başarı Paradoksu: Daha fazla başarılı olmak için daha fazla başarısız olmak gerekir. Dönüştürücü büyüme anlarımız, genellikle en zorlayıcı başarısızlıklardan öğrenmemizle gerçekleşir. Erken düşen, erken kalkar.
5-Arkadaşlık Paradoksu: Çok arkadaş daha nitelikli iletişim demektir. Gerçek dostlara yatırım yapmak, kalabalık içinde yalnız kalmayı engeller.
Gerçekten de zannettiğimiz birçok şeyin tersini çekeriz hayatımıza. İşte tam da bu yüzden hayatı akışına bırakmak en iyisi sanırım.
YORMAYIN KENDİNİZİ, HAYAT KISA..