Bolu Belediyesi; Bolu Fotoğraf Sanatı Derneğinin, bölge iklimine uygun nilüferlerin çoğaltılması amacıyla Alpağutbey Mahallesi'nde 7 bin 300 metrekare alana Nilüfer Sanat Parkı oluşturdu. 290 metrekare büyüklüğünde 4 nilüfer havuzu, bonsai eğitim ve üretim serası, sanat evi, kütüphane, kuş yuvaları ve endemik balık yetiştirme havuzları, mazılarla çevrili labirenti ve Nilüfer Bofsad Sanat Cafe&Restaurantı bulunan Nilüfer Sanat Parkı Bolu halkı ve şehre gelen misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor.
Şehrin merkezinde, büyük yapılardan uzak, yeşillikler içinde harika bir yer. 104 çeşit nilüfer barındırıyor ve bu çeşitleri gün geçtikçe artırılıyor. Sabah kahvaltıları ile büyük ilgi görüyor. Nilüferler içinde zamanı keyiflendirmek için harika bir adres. Sadece sabah kahvaltılarının yanı sıra mutfağı bir çok kalemden ürünleri misafirlerine sunuyor.İşletmeciliğini yapan Mustafa ÖZCAN, market alışverişlerine kadar bizzat kendi ilgilendiğini ve bu konuda çok hassas olduğunu belirtiyor.
Nilüfer Bofsad Sanat Cafe&Restauran işletmeciliğini yapan Mustafa ve Nesrin Özcan çifti Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip parkın yoğun ilgi gördüğünü ve gelen misafirlerinin burayı duyduktan sonra merak edip görmek için turlarla Bolu dışından geldiklerini belirtiyor.
Mustafa Özcan; Nilüfer Bofsad Sanat Cafe&Restauran işletmeciliğini yapıyoruz. Ayrıca Bofsad olarak kiralanmış olup, Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği burada ve üst katta her türlü sanat etkinliklerini, fotoğrafla ilgili sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Burası hem üst kat hem de alt kat, havuz kenarları da dahil olmak üzere her türlü sanat etkinliğine açık. Yemyeşil bakımlı, pırıl pırıl bir alanda, yaklaşık 104 çeşit nilüferin olduğu 4 tane havuzların bulunduğu, ayrıca bir tane süs balığı üretim havuzunun da olduğu bir yer. Yine burada 40 yıllıktan 500 yıllığa kadar tropikal bonsai ağaçları mevcut olup, ayrıca botanik müzesi de yer almakta. Bakımlı tertemiz olan bu parkın etrafı hanımeli sarmaşıkları ve tellerle çevrili olup çocuklar içinde güvenli bir alan. Şakayıkların, özel üretim güllerinin de bulunduğu bu parkta, mazı ağaçlarından oluşmuş, çocuklar için labirent alan var. Şerafettin Erbayram Amcanın buraya verdiği şakayıklar açtı. Hanımelleri açmak üzere. Mayıs ayı başından beri nilüferler açıyor ve Eylül ayı sonuna kadar da açmaya devam ediyor.”diye belirtti.
“BOLU NİLÜFERLER ŞEHRİ OLABİLİR!”
Endemik bitki olarak Abant'ta yetişen NOSTALGİA ABANT NİLÜFERİ bu şehrin isimlerinden biridir zaten.
Mustafa Özcan; Bolu Abant'tan endemik bitki olarak çıkmış nilüferin yaygınlaşması hatta Türkiye'ye yayılmasıyla ‘Nilüferler şehri' olabilir. diyerek sözlerini sürdürdü.
“Şuan Belediye meydanında ki havuza da taşınan nilüferlerin Bolu'da olan havuzların hepsine taşınmasıyla çok daha güzel olacaktır.” Diye belirtti.
Şehre kazandırılmış çok ferah, güler yüzlü personelleri ile sıcakcık bir işletme. İçinde bulunan kütüphanesi ile misafirlerine kendilerine ait özel saatler sunabiliyor. Yemyeşil çimenlerinin üzerinde kitapları alıp bütün yoğunluktan uzaklaşılabilecek bir mekan.
Çocuklu aileler için ise aranan bir adres. Çocuklar kendileri için olan labirentlerde zaman geçirirken aileler keyifli sohbetlerine devam ediyor.
“GÜZEL ANILAR BURADA BAŞLAR”
Bayanların gün yapabileceği, doğum günlerini kutlayabileceği her çeşit organizasyon için yardımcı ve anlayışlılar.
Akşam yemekleri için zengin, lezzetli ve ekonomik mutfağı doğanın bize sunduğu görsel şölen ile sizleri bekliyorlar.
“BOLU NİLÜFERLER ŞEHRİ”
Pelin Ukkaş
Yorumlar