Beygaz dan Aksa ya geçiş süreci en çok Sümer Mahallesi sakinlerini etkiledi

Doğal gaz çalışması olmayınca haliyle Sümer mahallesine üst yapı çalışması da yapılamadı çünkü doğal gaz gelince tekrar kazılıp yapılması gerekiyordu, bir senede tekrar bozup yapmak hem vatandaşa zahmet hem milli gelire zarardı. Sümerliler anlayışla karşıladı uzunca bir süre bozuk yolu kullandılar

Sadece onlar değil Mudurnu/Göynük'e gidecekler, hafta sonunu Gölköy'de Akkayalar da geçirecekler bozuk asfaltın çilesini çektiler

Neyse ki sorun giderildi, yeni firma alt yapı çalışmasını bitirmesiyle belediye kaldırımları ve kaymak gibi asfaltı dökerek üst yapıyı tamamladı…

Derken ayı dolmadan otelcilik önüne krater büyüklüğünde çukur açıldı, bir şeyler yapıldı kapatıldı, yepisyeni asfalt ilk yamasını aldı.

*

Bolunun ve Sanayi Sitemizin giriş çıkışı olduğundan en yoğun kullanılan güzergâhlardan biridir Büyük kökez-sanayi kavşağı.

Asfaltı yama bere içindeydi, müdahale edildi, sanayi kavşağı kapatıldı, şehirden çıkacaklar veya sanayiye gidecekler ara sokaklara yönlendirildi, Kuruçay alt geçidini bulup geçebilenler şanslıydı, Bolu'ya girecekler Gölyüzü sapağını kullanmak zorunda kaldılar, zaten dar olan Gölyüzü özellikle Bolu pazarı günleri iyice sıkıştı korna kıyamet ufak tampon değdirmeleri derken baya bi zahmet çekildi.

Neyse ki üst yapı bitti yol açıldı rahatladık derken bir krater de İzzet Baysal Endüstri meslek lisesi önüne açıldı, kapatıldı, yepisyeni asfalt ilk yamasını aldı.

*

Ardından Gölyüzü kavşağı trafiğe kapatıldı, Orman parkının önüne kesme taştan yapılan yolu yara yara ilerleyen kepçe, Öğretmen evinin istinat duvarlarını bahçesini falan dümdüz ederek kavşağı karşıya geçti. Kepçe dediysek 30 tonluk, hayal dünyanız zenginse birçok mitolojik canavara benzetebilirsiniz

Ani yağmur baskını sel için gerekliydi yapılan işlem, kavşak kapatılınca hastane ve Gölyüzü trafiği allak bullak oldu, özellikle mesai çıkışı saatlerde D-100 de uzun kuyruklar oluştu epey bi zahmetin ardından bitti, asfaltı döküldü, sonra yine kazıldı, şuan şehitler caddesi tarla gibi.

*

Sel taşkın hattını en yakın kanal dere vs. ye bağlamak en az masraf demektir. İlimiz bu konuda Kuruçay, Borazanlar deresi, Sulama Kanalı derken bereketli.

30 tonluk canavarın müdahale ettiği Sedaş-Kalıcı taşkın hattı sulama kanalına bağlandı, çalışma bitince yol asfaltlandı haftasına yine kazıldı şuan hala stabilize halde…

*

Beşkavaklar'da kilit parke taşından yeni yapılmış kimi caanım kaldırım ve yollar 1 sene dayanabildi, önce Telekom fiber döşemek için bozdu, ardından sel taşkın hattı için kazıldı, derken ne kaldırım kaldı ne kilit taşı.

*

Vatandaş bozuk yollardan, israf edildiği için belediyeden şikâyetçi, Belediye kendileriyle ortak hareket etmeyen kamu kurumlarından…

Belediye, bir cadde ya da sokakta çalışma yapılacağı zaman diğer kurumlara (Telekom/Doğalgaz vs) bilgi verildiğini, yapacakları çalışma varsa aynı kazıda işlemlerini yapmasını istediklerini söyleyerek kendini savunuyor.

Kurumlar o sokakların ama program dâhilinde olmadığını veya verilmiş bütçeleri olmadığından çalışma yapamayacaklarını bildiriyormuş, belediye çalışmasını bitirip çıktıktan kısa bir süre sonra kapılarını çalarak aynı güzergâhın yeni programa alındığından veya bütçe çıktığından kazı yapmak istekleriyle geliyorlarmış.

Belediyede, müsaade etmesek halka verilecek hizmetin önünü kesiyoruz algısı oluşuyor, izin verilse yeni üst yapımız bozuluyor diye dert yanıyor.

Her bozulan yeni asfalt gerçekten kurumların hatası mı? Bilemiyoruz, sonuçta ziyan edilen her kuruş her iki cihanda idarecilerin boynunda yük.

Ülkemizin yeni siteme ihtiyacı olduğu gün gibi ortada, belki Büyükşehir projesi bu aksaklıkların önüne geçer, halk olarak daha kalıcı iyi hizmet alırız.