BOLU'NUN TARİHİYLE UĞRAŞANLAR VE BELDEMİZİN TANITIM KONUSU ÜZERİNE...
Rahmetli Salih Zeki Kutucuoğlu... Hem mahalle komşumuz hem de tanıdığım bir insandı. Halende aile kalanlarını tanır, sever sayarım. Bir tarihte, çuvallar içersinde bir mekanda arşiviyle karşılaştığımda, adam ömrünü böyle işlerle uğraşmış deli ya; diyordu müdürlüğü işgal eden zat. Ne gariptir ki, meğer bu sözleri söyleyen deliymiş. Arşivi tasnif ettiğimde ağzım açık kaldı. Ümmikemal'den tutunda, Yunus Emre'ye, Eskişehir'de ki sempozyumlara, konuşmalara katılan, köroğlu üzerine araştırmalar yapmış, belki de Köroğlu'nun Bolumuzda kapsamlı yer edinmesini sağlamış bir insandı sayın Kutucuoğlu. İsyanlar, Bolu'daki vakıf malları, Akşemsettin, Aşık Dertli Divanı ve kalkınma vakfı. Süt fabrikası ve Bol-bak firması hariç. Yüzbaşıyken de yazdığı bir kitap var. Oda, Gaziosman Paşa Plevne'de.1957. İl genelinde elini taşın altına sokabilecek, sorumluluk hissedebilecek gönül dostu, memleket sevdalısı toplasanız 20 kişi eder. Yabana atılmadan, bu kişilerin değerlendirilmesinden yanayım... Bir beyin takımı. Akil adamlar masalından bahsetmeden…
TANITIM
Narven. Termal kasaba. Mekan Demirciler Köyü. Hediyelikler, ağzımızın tatlanacağı Bolçi Deniz Pastanesinden. Mudurnu(arbil) helva, Bolçi, tavukçuluk sektörü, sanayi odasına kayıtlı firmalarımız, Akmina, Abant Su vs. neden paketlerine Bolu, Mudurnu, Göynük, Gölcük ya da Köroğlu'muzu basmaz. Çok mu zordur Bolumuzu tanıtmak, lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan sevgili dostlarımız, zor mu...!!!
HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKEN PROJELER...
Bir üniversite. Yapması gereken sadece öğrencilerini, bilimsel ve akademik anlamda eğitmek olmamalı. Aynı zamanda bu şehire, kendi şehrine değer vermeli. Seminer, kurs, halkımızın ilgi alanlarının konumuna göre, kısa vadeli ya da belli bir zamana yayarak, insanlığa, insanımıza faydalı olabilmelidir. Şehirden kopmadan, kibirsizce, yiğitce, mertçe...