Kanalları gezerken Çinlilerin izlenmeyen filmlerini dünyaya açmak için meşhur ABD’li Hollywood yıldızı eklediği elemeli dövüş filmine denk geldim, diğerler kanallar o derece boştu.

Finalde bir baba şefkatiyle dövüşen, son yumruğu atmaya bile kıyamayarak izleyicinin gönlünü kazanan ABD’li Van Damme da diğeri kim olacak? Az izleyince agresif tavırları, merhametsiz ve kural dışı stili ile Moğol kendini hemen belli etti.

Senaryoyu 2 dakikada çözünce kalıp zaplamak arasında gidip gelirken o ara dövüşçüler ringe çıkıyor, Çinliler daha fazla izlenime ulaşmak için dövüşçüleri adı ile değil ülkesi ile davet edip bir yandan da ülke bayraklarını göndere çekiliyordu.

İşte, Fransa İskoçya – Kore Vietnam – Almanya Kanada falan derken Türkiye Bali demez mi? Milliyetçi duygularım kabardı izlemeye devam ettim.

Çok olmasa da Türk’e benziyor, yarısı bağlı uzun kıvırcık saçları, esmer teni, üzerinde mayo önden arkadan sarkan bez parçaları. Balili ise yerinde duramayan hareketli bi dövüşçü. Balkonda yöresel kıyafetleri ile oturan Çinli artık Valimidir Belediye başkanımıdır tweet atar mı, Pekin’den Şanghay’a yürür mü bilemiyorum eliyle işret veriyor, gonk çalınıyor dövüş başlıyor.

Bizimki hoplayıp zıplayan rakibinin bacağını kaptığı gibi hayalarına tek yumrukta işi bitirip çeyrek finale adını yazdırdı.

Çeyrek finalde zorlu rakip Japon sumo güreşçisi oldu. Dövüş oyununda güreşçinin ne işi var diye mantık yürütmeye gerek yok zaten senaryo başından belli diğerleri ülkeleri temsil etsin izlensin diye yerleştirilmiş figüran.

Neyse ringe çıktılar Japon sumocu klasik pozisyonunu aldı, gonk çalmasıyla rakibinin üzerine 200 kilo ağırlığıyla fırlayacak, bizimki tuzağa düştü aynı şekilde pozisyon aldı, kaslı kolları ve bacaklarının 200 kiloya karşı şansı yoktu, çarpışmayla yere yığıldı. Japon yarı finale bizimki revire.

Oysa hantal rakibi karşısında sağa sola zikzak yapıp kafasına gözüne tekme tokat dalsa yarı finali görebilirdi. (e herkes Galatasaray değil tabi) Zaten Türk olmadığı da orada belli oldu.

Şimdi ben bunu niye yazdım anlattım? Popülarite her zaman iş yapar, en kötü filimi bile izletir en gitti denen seçimi de kazandırır.

Popülariten yoksa dünya seni destekliyormuş, efendim arkanda 20 yıllık iktidar partin varmış fayda etmez.

Hasan Perçin

[email protected]