Kongre Merkezi Bordo Salonda gerçekleştirilen etkinlik, İstiklâl Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Bolu Önder İmam Hatipliler Derneği (BOLİMDER) Başkanı Hüseyin Altundağ ve dernek üyeleri, il ve ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BOLİMDER Başkanı Hüseyin Altundağ; “Her zaman bizi ev sahibi gibi hissettiren çok kıymetli Rektörüm başta olmak üzere emeği geçenlere ve programı baştan sona organize eden öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.
Önder ailesi olarak ilkini Hayati İnanç’la yaptıkları programlara bugün üstat Nurullah Genç ve diğer programlarla devam edeceklerini belirten Altundağ, İsrail’in Gazze’deki zulmüne değindi. İsrail mallarının kullanımının Müslümanları vebal altında bırakacağını, bunların yerine alternatif ürünlerimizin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Nurullah Genç’in anlatımıyla medeniyet sohbetleri
Konuşmaların ardından Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç, Medeniyet Sohbetleri başlığı kapsamında sakin ve güzel üslubuyla, geçmişten günümüze Batı ve Doğu medeniyetlerini, devletlerin durumunu ve insanlık kavramını anlattı. Filistin’de yaşanan hadisenin, dünya tarihinin en gaddar, en zalim hadiselerinden biri olduğuna işaret eden Prof. Dr. Genç, “Yıllardır kendi topraklarına hapsettikleri insanlara, bugün yaptıkları zulümleri reva görenler, ileride nasıl bir yıkılışla yıkıldıklarını da göreceklerdir. Dünyayı öyle bir hale getirdi ki bu zalim medeniyet, bu Batı medeniyeti, dünyanın şirazesini öyle bir bozdular ki, insanlığı ve ahlakı öyle bir noktaya getirdiler ki, uyuşturulmuş milyarlarca insan, ayaklanan yüzbinleri çıkarırsanız, Filistin’deki soykırımı, öldürülen çocukların acısını, tebessümle seyrediyorlar.” diye konuştu.
İbn Haldun’un devlet anlayışı kapsamında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi
Zulmün baki kalmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Genç, dünyanın bu halini iyi kavrayabilmek için Doğu-Batı medeniyetlerini ve kendi medeniyetimizi çok iyi öğrenmemiz gerektiğini söyledi. Dünyada düşünen ve düşündüklerini yapan insanların ve ulusların hakimiyet sağladığını kaydeden Prof. Dr. Nurullah Genç, hem Osmanlı hem Cumhuriyet dönemini, İbn Haldun’un devlet anlayışı ekseninde kuruluş, mutlakiyet, adalet, barış ve israf dönemleri çerçevesinde anlattı. Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Nurullah Genç’e Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından hediye takdiminde bulunuldu. Etkinlik kapsamında umre çekilişi yapıldı.