16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında, sağlıktan teknolojiye, girişimcilikten aile içi iletişime, doğru ve yeterli beslenmeden evsel atıkların geri dönüşümüne kadar geniş bir yelpazede güncel konular işlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salondaki törenin sonunda konuşan anne ve anne adayları, Anneler Üniversitede Okulu eğitimi programının 5’incisini düzenleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve ekibine teşekkür ederek, güncel birçok konuda ufuk açan eğitimlerin kendilerine sağladığı katkıların önemine vurgu yaptılar. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, marifetin iltifata tabi olduğunu vurgulayarak, eğitim programımıza katılan kıymetli annelerimize emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Programın sonunda anne ve anne adaylarına katılım sertifikaları, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verildi.

5 Anneler Üniversitede Okulu Eğitim Programı

Programın ilk gününde; Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan “Girişimcilikte Kadın Eli” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur “Hangi Diyet? Sağlıklı Beslenme Önerileri” başlıklarında sunum yaptı. “Evsel Atıkların Geri Dönüşümü: Evde Vermikompost ve Tohum Topu Yapımı” konusunda sunum yapan Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir, vermikompost ve tohum topu yapımını uygulamalı olarak anlattı.

İkinci gün Mengen Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden anne ve anne adayları, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş danışmanlığında püf noktalarını öğrendikleri sevilen lezzetlerimizden örnekler hazırladılar. Mengen Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Berker Çiftçi’nin kurduğu Atalık Tohum Ambarı’nı ziyaret ederek, atalık tohumları toprakla buluşturup can suyu verdiler.

“Anne” Temalı Bolu Türküleri Seslendirildi

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu, “Anne” temalı Bolu türküleri seslendirdi.