Özübek, doğum ve süt izinlerinin artırılmasını, yarı zamanlı çalışmanın engellenmemesini ve sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesini talep etti. Ayrıca, üniversite hastanelerinde görev yapan personele tayin hakkı tanınmasının önemine dikkat çekti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Özübek, yapılan anket çalışmalarına göre çalışanların yalnızca %2.4’ünün ekonomik durumlarını iyi olarak değerlendirdiğini söyledi. Anket sonuçlarına göre çalışanların %53’ü sosyal hizmet tazminatının artırılmasını öncelikli talepleri arasında gösterdi.
Özübek, sosyal hizmet çalışanlarının düşük ücretlerle mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, Sosyal Hizmetler Sınıfı oluşturulmasını önerdi. Ayrıca, fazla mesai ve nöbet ücretlerinin artırılması, görev tanımı dışında çalışmaya zorlamanın önlenmesi ve adil bir atama sisteminin oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Aile Yılı kapsamında devletin, aileyi güçlendiren politikalar üretmesinin yanı sıra sosyal hizmet çalışanlarının özlük ve mali haklarını da iyileştirmesi gerektiğini vurgulayan Özübek, bu konuların ivedilikle ele alınması çağrısında bulundu.