Gelen yardımların dağıtımları konusunda, çok büyük bir titizlik gösterdiklerini belirterek söze başlayan, LÖSEV Karadeniz Bölge Sorumlusu Duygu Denizdöken; “Sosyal hizmetler olarak bu gelen bağışları, hastalara bizler ulaştırmaya çalışıyoruz. Hastalarımızın aile nüfus kayıtlarında kaç kişi olduğunu görüyoruz. Eğer 5 kişilik bir aileyse, biz ona göre adil, daha sağlıklı bir yardım ulaştırıyoruz. Bizim vakfımız adalet ve eşitlik temelinde başladı, bundan sonraki süreçlerde de öyle devam edecek. Dünyanın takdir ettiği, ülkemizin güçlü STK LÖSEV’i bugünlere getirmemizde katkıları büyük olan tüm destekçilere teşekkür ederken, daha birçok çocuğumuza, hastamıza, ailelerimize umut olacağız. Sağlığına kavuşan çocuklarımızın her biri de sizin eseriniz.”diye ifade etti.

Kanser vakasında her yıl hızla artış olduğunu vurgulayan, LÖSEV Ankara Bölge Sorumlusu Aslı Boynueğri; “Biz diyoruz ki ‘Kanser Bakanlığı’ kurulsun. Kanserin bu kadar artmış olması araştırılsın. Sayılarımız azalsın, çünkü her yıl 200 bin kişi kanser oluyor. Şuanda LÖSEV’e kayıtlı Türkiye genelinde 40 bini aşkın kanser hastası var ve bizim amacımız, bu hastaların hepsine yardımcı olmak. Gönüllülerimizle, bağışçılarımızla bir aileyiz ve yaşadıkları sorunlarını hep bir ağızdan dile getiriyoruz. Yani ‘Maskemi sorun sizin için? O zaman biz sizin için farkındalık yaratırız. Sizin için hastane mi sorun? Hastane açarız. Yani biz LÖSEV olarak hep şunu söyleriz; ‘Lösemili çocuk yoktur. Kanser hastası da yoktur. Lösemili aile, kanserli aile vardır.’ Biz o ailenin sorunlarına değiniyoruz aslında. Kardeşinden tutunda, annesine babasına kadar hepsinin yaşadığı problemlerin farkındayız ve buna ışık tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.

2 yıldır lösemi tedavisi gören gençlerden Zeynep Özdemir ise 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında yapılmakta olan etkinliklerden bahsederek; “LÖSEV, löseminin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmak için ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda’ Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Çeşitli etkinliklerle löseminin çaresiz bir hastalık olmadığını, tedavi sürecinde takılan maskenin bulaşıcı hastalık sebebiyle değil, enfeksiyondan korunmak amacıyla kullanıldığı anlatılacak. Maskeleri nedeniyle sosyal bir dışlanma ile karşı karşıya kalan, ayrımcılığa maruz kalan çocuklar, yılın bir haftasında da olsa hatırlanacak. Önceki yılda olduğu gibi bu yılda maske takılarak, farkındalık yaratılacak. Kampanyanın sloganı bu yıl ‘ Maskeni Tak Farkındalık Yarat’ Hafta boyunca maskeli olarak cadde ve sokaklarda yürüyüşlerle farkındalık sağlanacak. Maske tasarlama etkinlikleriyle LÖSEV gönüllüleri maskelerini kendileri tasarlayacak. Tasarladığı maskelerle çekilen video fotoğraflarını ‘Lösemili Çocuklar’ etiketiyle paylaşacak. Aynı zamanda destek veren herkes tasarım maskelerini, mesajlarıyla birlikte LÖSEV’e gönderebilecek.”dedi.

Zeynep Özdemir son olarak bahsettiği etkinlik programını; “Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikler kapsamında, Anasınıflarından üniversitelere dek, öğrencilere kansere karşı bilinçlendirme, bilgilendirme seminerleri yapılacak. Milli eğitim müfredatında da kendisine yer verilen ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ birçok farkındalık etkinliğine ev sahipliği yapacak. ‘Lösemili Çocuklar Haftası’nda’ belirlenen renk turuncu, turuncu renk bu hafta boyunca her yerde olacak. İstanbul’un boğazdaki köprüleri turuncu ışıklarla ışıklandırılacak. Ankara’nın sembolü Atakule de turuncu ışıklarla haftaya destek verecek.”diye anlattı. (Fatma Marmara)