-Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdürü olarak, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Afet Planlama” kapsamında hazırlanan protokolden bahsedebilir misiniz?
Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Adem Anaç; Afet Planlama kapsamında, afet olduğu zaman hastanelerdeki hastalara yemek çıkartabilmek amaçlı, hastanemizin yemekhanesi göçtüğünde ya da deprem anında hasar aldığında, yemek çıkaramadığımız zamanlarda başka bir kurumla iş birliği yapalım istedik. Zaten afet durumunda hastaneye hasta akımı da olacak. Böyle bir durumda farklı bir kurum ya da farklı bir iş yeri bize yemek sağlayabilsin maksatlı bir işbirliği içerisinde protokol yapacağız. Bizim orada 130 yatağımız var. Böyle durumda 250 kişiye yemek çıkartılabilsin. Zaten okulumuzda buna müsait ve orada hem hastalarımıza, hem de çalışan personelimize yemek sağlayabilecek. Yemekhanemiz olmadığı zamanda böyle bir durumda bizi destekleyebilecek şekilde protokoller hazırlıyoruz.”
-Afet gibi olağanüstü durumlarda, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Turizm Otelcilik olarak hizmet verme noktasında yeterli misiniz, proje kapsamında burada ne tür hizmet sunulacak?
Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural; Olağanüstü durumlarda valiliğimizin toplanma alanı zaten burası. Valilikte eylem planı var. Eylem planında Bolu'daki tüm resmi kurumların toplanma alanı Turizm Otelciliğin 60 dönümlük alanı. Bu alanda 99 depreminde bu tecrübe edilmiş. Jeneratörü, altyapısı o dönemde barınma imkânları, barınma hizmeti bu alanda verilmiş. Olağanüstü ekip çalışmaları da buradan yapılmış. Valimizde zaten olayları buradan sevk etmiş ve yönlendirmiş. O açıdan da merkezi olması sebebiyle, hem güvenli bir yer olması sebebiyle bizim burası önemli bir yer. Önemli bir kamu hizmeti veriyoruz. Jeneratörümüzde var, elektrik gittiğinde, olağanüstü bir vaziyet olduğunda, zaten jeneratör devreye giriyor. Altyapı olarak da iki altyapımız var. Yani hem elektrikte iki altyapımız var, hem suda iki altyapımız var, hem kanalizasyon altyapısında, pis su giderinde de bizim iki altyapımız var. Biz her türlü olasılığa her zaman hazır bulunuyoruz. O açıdan valilikte de gerekli toplantıları zaman zaman yapıyoruz. Bu konuda vali yardımcılarımız bizden gerekli bilgileri de alıyor.”
-Özel sektörler hariç resmi kurumlarla olan işbirliğinizden ve bu kurumlarla olan protokollerinizden de bahsedebilir misiniz?
Müdürü Ayhan Vural; Sektörle İşbirliği Protokollerini Bolu'muzdaki 5 büyük otellerle imzaladık. Şuan bizim milli eğitim müdürlüğümüzle bir protokolümüz var, yemek hizmeti veriyoruz. Valiliğimizle bir protokol var, valiliğe yemek hizmeti veriyoruz. Sağlık müdürlüğümüzle de şuan bir protokol aşamasındayız, onların yemek hizmetleri ile ilgilide bir çalışmamız var. Dolayısıyla biz merkezde olduğumuz ve altyapımızın iyi olması, kadromuzun geniş olması, tecrübemizin çok olması sebebiyle tüm resmi kurumlarla, özel sektörlerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bundan sonra diğer kurumlarla da çalışmaya hazırız.”
-Şuan toplamda kurumunuzdan kaç kişiye yemek veriyorsunuz?
Müdürü Ayhan Vural; Şuan 3 bin kişiye yemek veriyoruz. 2500 kişi taşımalı öğrenci, milli eğitim müdürlüğümüzün yemeği, valiliğin yemeği, diğer protokollerle birlikte toplamda 3 bin kişiye hizmet veriyoruz. Ama 10 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahibiz. Tabi bunu kontrollü olarak genişletmeyi düşünüyoruz. Çünkü 3 bin kişiye 4 yıldan beri sağlıklı bir şekilde hizmet veriyoruz. Kontrolsüz bir hizmet alanına da girmek istemiyoruz. Mesela ilçelerimizden de bize taşımalı noktasında talepler var fakat biz ilçelere girmiyoruz. Sadece Bolu Merkezle Hizmetlerimizi sınırlı tutuyoruz.”
Değerli bilgiler için Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Ayhan Vural Bey ve Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Sayın Adem Anaç Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.
Sevgi ve saygılarımla…
Fatma Marmara