Genel

Mefkûre Topluluğu’ndan Prof. Dr. Raşit Küçük paneli

Üniversitemiz Mefkûre Topluluğu’nca “Sünnet-i Seniyyeye Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Raşit Küçük” paneli düzenlendi. Panelde İlahiyat Fakültesi öğrencilerimiz, Prof. Dr. Raşit Küçük’ün hayatı ve ilmi yolculuğunu anlattı.

Abone Ol

AKİMER’de düzenlenen panele; akademisyenler, müdürler, idari personel ve öğrencilerin yanı sıra Prof. Dr. Raşit Küçük’ün kızı Hatice Özyurt ve damadı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt da katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından panelin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mefkûre Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Şaban Karasakal, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2’nci ve 3’üncü sınıf öğrencilerinin Prof. Dr. Raşit Küçük’ün mirasını devam ettirmek, O’nu anmak ve anlamak için bu paneli düzenlediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Elif Çalık’ın moderatörlüğünde öğrencilerimiz Elham Ferda Karakoç “Hayatı ve ilmi yolculuğu”, Hale Münevver Bardak “Eğitimci kimliği ve tavsiyeleri” ve Ayşenur Çağlı “Bize bıraktıkları” başlıkları kapsamında Prof. Dr. Raşit Küçük’ü anlattılar.

Kur’an ve sünnet ışığında, ilmin gölgesinde süren bir ömür

Prof. Dr. Raşit Küçük’ün hayatı ve ilmini ele alan Elham Ferda Karakoç, “Raşit Küçük hocamız sadece bir hadis profesörü değildir. O, siyer de dahil birçok alanda mütehassıs olarak talebelerine yol gösteren bir hoca olmuştur. 2011 yılının sonunda Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığında bulunan hocamız, İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Raşit hocamızın bu akademik başarılarının yanında çok önemli bir başka özelliği de ümmet coğrafyasının dertleri ile hemhâl olmasıdır. Raşit Küçük hocamızın hayatı, Kur’an ve sünnet ışığında, ilmin gölgesinde süren bir ömürdür. Özellikle ilme talip olan biz gençler için hocamız, hâlâ yaşamakta olan büyük bir emsaldir.” diye konuştu.

Problemlerin çözümünde öncülük eden bir kimliği vardı

Prof. Dr. Raşit Küçük’ün eğitimci kimliği ve tavsiyelerini ele alan Hale Münevver Bardak ise, “Toplumun bütün dertleriyle hemhâl olup onları kendine dert edinen, özelde ülkemizin genelde ümmet coğrafyasının birliği, bütünlüğü için çaba gösteren, problemlerin çözümünde öncülük eden bir kimliği vardı. Eğitimi, okul ve fakülte kavramları içine sıkıştırmamış, bazen bir camide bazen farklı salonlarda halkla iç içe gelerek tebliğ ve irşad faaliyetini sürdürmüştür. Bir örnek vermek gerekirse, Riyâzu’s Sâlihîn isimli muhteşem eseri, farklı cami ve salonlarda okuyarak şerh etmiş ve bitirmiştir.” şeklinde konuştu.

Kur’an ve sünnete sımsıkı sarılmamızı öğütlemiştir

Prof. Dr. Raşit Küçük’ün bize bıraktıklarını anlatan Ayşenur Çağlı ise, “O’nun hayat felsefesi olan ve bizim de hayatımızda düstur edinmemiz gereken esaslar, Kur’an ve sünnettir. Hocamız bu iki rehbere sımsıkı sarılmamızı öğütlemiştir. Kur’an-ı Kerim, içeriğinde yer alan iman, ahlâk ve hayatın diğer alanlarına yönelik ilke ve esaslarıyla, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir rehberdir. Hadis-i Şerifler de Kur’an’ı hayata aktaran vasıtadır. Peygamber Efendimizin yaşantısı ve hayatındaki izler, bizler için hayattaki yolumuzu şekillendirmemiz adına önemli bir araçtır. Raşit Küçük hocamız bir konuşmasında, Peygamberimizin hadislerinin bize yol gösterecek, hayatımızın temel taşları olması gerektiğini ifade etmiştir.” dedi.

Program, teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.