Dün Gazetemizin manşetinde yer alan ve yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan ve artmaya devam eden inşaat maliyetleri nedeniyle ihalesi gerçekleşemeyen eski fizik tedavi hastanesi haberinin ardından bir projenin daha artan ve artmaya devam eden inşaat maliyetleri nedeniyle ihalesi gerçekleştirilemedi.
Kızılay Bolu Şubesi tarafından Kızılay Hamamı için yaptırılan ve avan projesi, Ankara 1. Numaralı Koruma Bölge Kurulunca onaylanan Kızılay hamamı projesinin ilk ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan ve artmaya devam eden inşaat maliyetleri sebebiyle hiçbir firmanın ihaleye katılmadı. Gerçekleşen ilk ihaleye talep olmadığı belirten Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı, “Her şeyin hazır olduğunu, ikinci ihalenin sonucuna göre çalışmaları başlayacağını belirtti.
“ÇIKTIĞIMIZ İHALEYE KİMSE KATILMADI”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı yaptığı açıklamada; ”Kızılay hamamı projesi tekrardan ihaleye çıkıyor. Birini ihalede talep olmadı. Yap işlet devret modeline göre çıktığımız ihaleye kimse katılmadı. İkinci ihale aşamasında şuan, her şey hazır sonuçlanma durumuna göre Allah nasip ederse hemen yaptırmaya başlayacağız” dedi.
Yapılması planlanan projenin içerisinde havuz, sauna, fitness salonu, bakım salonu, kafeterya ve açık oturma alanları yapılması planlanıyordu.
HAMAMIN TARİHİ
Kızılay Hamamı; 1306-1889 tarihli Kastamonu Vilayeti Salnamesi Bolu Sancağı bölümünde 16 Ocak 1883 – 17 Ekim 1891 tarihleri arasında Kastamonu Valiliği yapan Abdurrahman Paşa tarafından 26 Mart 1888 tarihinde yapılan Frengi hastanesinin hamamı olarak belirtilmiştir.
Prof. Dr. Aysun Özköse raporunda ise “ Kızılay Hamamı günümüze ulaşabilen özgün bölümlerinin tarihi “Memleket Hastanesi (1888)”nden daha da eskilere dayanmakta; külhan, sıcak su deposu, sıcaklık, ılıklık, aralık, hela, traşlık, bölümleri VE BU MEKANLARI örten kubbeler ve tonozları beden duvarlarına taşıyan kasnak ve mukarnaslı tromplar ile filgözü kasnakları özgün; günümüzde giderek yok olan geleneksel Türk hamamı mimari özelliklerini yansıtmaktadır” diye belirtmiştir.