Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ile tartışan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Akbay’a kullandığı ‘iki koyun güdemezsin’ ifadesi ortalığı karıştırdı. Başkan Özcan’ın AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’a ‘iki koyun güdemezsin’ ifadesinin ardından AK Partili meclis üyeleri Bütçe Komisyonunda görüşülerek Meclis’e sunulan “Aile Sigortası” projesi karına hayır oyu ve çekimser oyu kullanacaklarını belirtti.

“GÜDEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay’ın iki koyun güdemeyeceğini belirten ve Akbay ile tartışan Başkan Özcan, “İki koyun güdemez lafı Sayın Cumhurbaşkanımıza ait. İki koyun güdemez demek yapamaz demek. Cumhurbaşkanımız söyleyince hoş değil diyormusunuz? Ben kimden öğrendim iki koyun güdemez lafının. Benim hafızamda hep Recep Tayyip Erdoğan’dan kaldı. Ondan öğrendim. Daha neler öğrendim de söyleyemiyorum. İki koyun güdemez lafının mucidi benmiyim? Fikridir bu, ben söylerim. Güdemeyeceğini düşünüyorum. Sen bana 4 bile güderim mi diyorsun yani. Bu aralar gergin Uğur bey” ifadelerine yer verdi.

“BUNU SÖYLEYEMEZSİNİZ”

Başkan Özcan’a cevap veren AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ise konuşmasında; “İki koyun güdemezsin demek ne demek diyemezsiniz. Bunu söyleyemezsiniz. “Aile Sigortası” projesi karında da Davranışlarınızdan dolayı kararımızı değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Tartışmanın ardından mecliste oylanan “Aile Sigortası” projesi karında Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Meclis Üyeleri grup halinde “Evet” oyu kullanırken, AK Parti’den 3 “hayır” oyuna karşı sadece 1 “Evet” oyu çıktı. AK Partili Burak Balaban, Şaziye Turan ve Semih Dimicioğlu “Aile Sigortası”na destek vermeyerek “hayır” oyu kullanırken, sadece Hacer Çınar “Evet” dedi, diğer üyeler de “çekimser” oy kullandı.