Marmaris yangını durmaksızın çalışan orman kahramanları sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki açıklamasında; 3800 personel 43 helikopter, 13 uçak, 453 arazöz ve toplam 1148 Araçla gece gündüz demeden bu mücadeleye birçok ilden gelerek katkı veren, gece gündüz demeden, dinlenmeden her bir nefere üstün gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederek, Yeşil Vatan” savunmasında 750 km'den bu mücadeleye katılan hemşehrilerimizi tebrik etti. Cumhurbaşkanız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi yangını büyük ölçüde kontrol altına almış durumdayız, rüzgarın olumsuz etkilerini de dikkate alarak soğutma çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişçi, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve ilgili kurumlarımızın yöneticileri, havadaki ve karadaki orman kahramanlarımızla yangının ilk başından itibaren büyük bir gayret, uyum ve özveriyle bu noktaya gelebildik. Yangınları birlikte söndürdüğümüz gibi, yaraları hep beraber saracağız. Vatan sevgisinin imandan olduğu bilinciyle ormanlarımızı korumak da her birimizin sorumluluğundadır. Eşsiz vatanımızı yeşillendirme sürecinde, ormanlarımızı koruma sürecinde her bir vatan evladına önemli sorumluluklar düşmektedir. Sizler de burada önemli bir sorumluluğu getirdiğiniz için ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Dr. Veysel Tiryaki Gerede Orman İşletme Müdürlüğünden gelen hemşehrilerimizi ayrı ayrı tebrik ederek günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. Geredemedyatakip