Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda söz alan Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, belediye yönetiminin 3 yılı boş geçirdiğini belirterek, Bırak Düzce’yi, Isparta’yı Bolu’daki hizmetleri konuş. Defalarca söyledik. Hep işin içinden çıkamayınca Amerika’yı Genel icraatları, zamları falan konuşuyor. Sen ne yaptın? 3 Yılda 1 buçuk Milyar para harcadın” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIN YÜZÜ DAHİ KIZARMADI”

Belediyeyi iyi yönettiğini belirten Başkan Özcan’a seslenen Akbay, “İyi yönetiyorsun da, ortada bir şey yok. Düzce’yi Isparta’yı kendisi daha önce dile getirdi. Orada da bir şey olmadığını biz defalarca söyledik. Sırf Sayın Başkanın bu illere sataştığı için. 2013 yılı bütçesinin ‘1 Milyardan fazla olacak’ dedi. Peki, sormazlar mı 3 yılda ne yaptın? 3 yılda 1 buçuk Milyara yakın para harcadın ne yaptın ne var ortada? 3,5 tane göbek, onlarda defalarca yaparak bir hal oldu. Yani Tavuk sesi bol ama yumurta yok. Yılsonunda bu yılın bütçesinden ‘300 küsür Milyon borç olarak devredecek’ diyor. Yine söylüyorum 3 sene oldu Sayın Başkan ne yaptın, ortada bir şey yok proje yok. Olanda yıkılıyor. Olmasın isterdik ama olmuş. Allah başka kaza vermesin. ‘Düzce, Düzce’ dedi. ‘işçi maaşları’ dedi. ‘Yatırım yapamıyor’ dedi. Sendika başkanı geldi işçilerle alakalı burada Sayın Başkanın gözünün içine baka baka söyledi. Maalesef Sayın Başkanın yüzü dahi kızarmadı” dedi.

“BIRAK DÜZCE’Yİ, ISPARTA’YI BOLU’DAKİ HİZMETLERİ KONUŞ”

Su fiyatlarını değinen ve Başkan Özcan’ın işin içinden çıkamadığı zamanlarda genel siyaset yaptığını belirte Akbay, “Su fiyatları Nisan ayı meclisinde tek tek açıkladım. ‘Su fiyatlarında hala yüksek fiyat uyguluyorsun. Düzce diyorsun Isparta diyorsun. Düzce düşük fiyat veriyor’ dedim. ‘Yok, karar aldılar’ dedi. Ve bu gün hala Kasım ayında alınıp 2022’de faaliyete sokulan fiyatlar geçerli. Başkan hala çıkamadığı zaman Düzce’yi yâda diğer illeri örnek gösteriyor. Ben arzu ederim Sayın Başkan gitsin bir Düzce’ye baksın. Nisan ayında sunum yaptılar. O sunumu incelesin bir de kendi yaptıklarına baksın. Belediyenin kasasında 30 Milyon Para var’ diyor. Paradan kimse rahatsız olmaz. Biz seviniriz. Bu 30 milyon ile ne yapacak? İlave göbek mi yapacak? Hala ortada bir şey yok. Bırak Düzce’yi, Isparta’yı Bolu’daki hizmetleri konuş. Defalarca söyledik. Hep işin içinden çıkamayınca Amerika’yı Genel icraatları, zamları falan konuşuyor. Sen ne yaptın? 3 Yılda 1 buçuk Milyar para harcadın. İnşallah Bolu’ya gözle görülür icraatlar yapılır” ifadelerine yer verdi.