Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçede anaokulundan liseye eğitim kademelerindeki öğrencilere öğretmenler rehberliğinde matematik dersini sevdirmek ve matematik dersine pozitif bakış açısı kazandırmak, öğrenciler arası iletişimi kuvvetlendirmek ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla ‘‘4Divan’da 4TEMA Matematik’’ projesi hayata geçirildi.

Proje ile öğrencilerin, matematik dersine ilgilerini ve başarılarını artırmak hedefleniyor. Bu kapsamda öğrencilerin günlük yaşantıları ile eğitim süreçleri uyumlu hale gelerek Matematik dersinde bilginin kalıcı hale gelmesi mümkün olacak.

Proje, Eğitim Platformu, Oyunlarla Matematik, Hayatın İçinde Matematik, Zamanın İçinde Matematik olmak üzere 4 ana temadan oluşuyor. Projede, eğitimin her kademesinde öğrenciler çeşitli etkinlik ve materyallerle öğreniyor, keşfediyor, tasarlıyor ve üretiyor. Ayrıca oyun, drama, ritim ve teknoloji ile desteklenmekte olan proje, öğrencilerimizin matematik alanında çok yönlü düşünüp farklı bakış açıları kazanmalarına katkı sunacak.