5 MADDEYLE ORUÇ TUTARKEN KİLO VERME YÖNTEMİ

Abone Ol

1.Sahuru asla atlamayın
Gün içerisinde uzun süreli aç kaldığımız bu dönemde tek bir öğüne ağırlık vermek yapacağımız en büyük yanlış olacaktır uzun süre aç kalındıktan sonra yediklerimizden ihtiyaç olanların fazlası yağ dokusuna dönüşecek ve metabolizmamızı yavaşlatacaktır. Bu yüzden sahuru atlamak doğru bir tercih değildir mümkün olduğunca öğün sayısını arttırmak gerekir. Sahurda kahvaltı yapmak ve mutlaka pide yerine tahıllı ekmeklerden tüketmek gerekir. Ayrıca yumurta mümkün olduğunca bulunmalı haşlanmış, yağsız omlet ve menemen şeklinde tüketilmelidir.
2.İftarınızda 15 dakikalık aralığınız olsun
İftarda çorba, hurma ve su tüketildikten sonra 15 dakika ara vererek ana öğüne geçilmeli ana öğünde etli sebze yemekleri, fırında veya haşlanmış olarak pişirilmiş et yemekleri, posadan zengin kurubaklagil yemekleri yanında bulgur pilavı veya kepekli makarna , bol yağsız salata, ayran veya cacık tüketilmesi güzel bir iftar öğünü olacaktır.
3.İftar sonrası bir buçuk saat aralıklarla ara öğünler yapın
İftar sonrası bir buçuk saat aralıklarla iki ara öğün yapmak metabolizmayı hızlandırmaya katkı sağlayacaktır. Ara öğünlerde meyve ve süt gruplardan tüketmek gerekir. Eğer tatlı tüketilecekse bu sütlü bir tatlı olmalı meyve ve süt grubundan tüketilmemelidir.
4.Su içmeyi aksatmayalım
Bu dönemde vücut uzun süre susuz kalacak ve su ihtiyacımız artacaktır bu yüzden günlük 8-10 su bardağı olan su ihtiyacımızı karşılamamız önemlidir. Öğün sırasında veya öncesinde su içmek doğru olacaktır.
5. iftardan bir süre sonra 30-40 dakika arası yürüyüşleriniz olsun
Açlıktan dolayı gün içerisinde vücut halsiz düşecek ve yeterli hareketi sağlayamayacaktır bu yüzden iftar sonrası yapılan yürüyüşler metabolizma hızlanmasına katkı sağlayacaktır.