TOD Orman Oyunları Olimpiyatı'na; İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Orman Fakültelerinden 100 öğrenci katılım sağlamıştır.
Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, Orman Oyunları Olimpiyatını ulusal düzeyde geleneksel hale getirdiklerini söyledi.
Özkara şunları söyledi:
“Orman Oyunları” genç kuşakların orman ve doğayı öğrenerek, etkileşime girerek anlamaları ve sevmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir etkinliktir. Amaç, bu oyunları bir araç olarak kullanarak, başta ülkemiz orman fakülteleri öğrencileri ve öğretim üyeleri olmak üzere, üniversiteler ve fakülteler arasında tanışıklığı ve ortak etkinlikler geliştirme ve uygulayabilme becerisini geliştirmeye katkı sağlamaktır.
TOD Bolu İl Temsilciliğinin koordinasyonunda gerçekleştirilen TOD Orman Oyunları Olimpiyatının 2.sine Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce de ciddi boyutta lojistik destekte bulunulmuştur.
Yarışmalar; Tomruk Yuvarlama, Odun İstif Etme, Kozalak Toplama, Tür Tanıma, Yıllık Halka Sayımı ve Tomruk Kesme alanlarında yapıldı.
Bu arada yarışmada puanlama sisteminden ziyade yarışmalarda alınan derecelerin ortalamasıyla sıralama belirlendi.
Böylelikle yarışma sonunda alınan puanlarla ortalama 3,33 sıralamayla Düzce üniversitesi birinci, 3,50 ortalama ile Karabük üniversitesi ikinci, 4,00 sıralama ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi üçüncü oldu.
Ödüller ise şöyle oldu:
Katılan her takımdan 1 kadın 1 erkek yarışmacı Türkiye Ormancılar Derneğinin 2023 yılı danışma kuruluna davet edildi.
Birinci takımın 10 yarışmacısına da Bluetooth kulaklık verildi.
İkinci takımın 10 yarışmacısına da Bluetooth speaker verildi.
Üçüncü takımın 10 yarışmacısına da Powerbank verildi.