AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan'ı ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Fidan, Ercoşkun'u bu dönemde de milletvekili olarak görmek istediklerini söyledi.

Ali Ercoşkun'un ziyaret ettiği Ziraat Odası Bolu Şube Başkanı Hakkı Fidan, Arkadaşlarımızla beraber daha iyi işler yapacağımıza, daha iyi çalışacağımıza Bolu çiftçimize söz verdik. O yüzden bu göreve geldik. Siz Bolu'da yatırım ve köylere hizmet götürme konusunda çok önemli bir miktarda para aktarılmasını sağladınız. Köylerimizde kanalizasyon durumu, su durumu gibi bir sıkıntısı kalmadı. Bu gelen parayla da güzel işler yapacağınıza inanıyorum. O yüzden biz de sizin desteğinizle beraber köylümüze iyi hizmetler yapacağımıza inanıyoruz. Bu arada sizin bize yardım edeceğinize hiç şüphemiz yok. Ben her zaman aradığımda sizi buldum. Her zaman yanımızda olduğumuzu biliyoruz. Önümüzde Milletvekilliği seçimleri var. İnşallah hayırlı olur. Biz, sizi görmekten mutluluk duyarız. Biz, sizi Milletvekili olarak bu dönem de görmek istiyoruz. Bolu halkının da aynı düşünce de olduğuna inanıyorum. Bize bir görev düşerse her zaman sizin yanınızdayız. Ankara'daki işler de zor. Yeni bir milletvekili seçildiği zaman kalacağı odanın kapısını bulamaz. Siz daha eski oluğunuz için, orada bir çevreniz var. Tam şuanda faydalı durumdasınız. İnşallah olur. Allah nasip eder” dedi.

“Bolumuza 1 Katrilyonluk bir yatırım”

Ercoşkun ise; Hakkı Ağabey'e şahsında tüm yönetim kuruluna yeni göreve gelmelerinden dolayı hayırlı uğurlu olsun diyorum. Allah utandırmasın. Bolu olarak, özellikle Bolu ovasında köyümüzün ciddi anlamda tarımsal faaliyetleri var. Diğer taraftan Bolu'nun her köşesinde de bu faaliyetlerin çeşitlenmesini görmek mümkün. Geleceğe dair çok güzel düşüncelerimiz, planlarımız var. Özellikle 1970'lerden kalan Bolu ovasının sulamaması sisteminin yenilenmesi olsun, diğer taraftan Adnan Menderes'in hayali olan, projesini düşündüğünü ama temelini atamanın bize nasip olduğu Dörtdivan- Tekke barajı projesi var. Seben Taşlı Yayla göletiyle, Seben ovasının sulama işi var. Kıbrıscık'ta Alan barajı var. Göynük'e geçildiği zaman Hasanlar- Gökçesaray gibi sulama amaçlı gölet projelerimiz var. Bunları alt alta koyduğumuz zaman nerdeyse 1 Katrilyonluk bir yatırımdan bahsedebiliriz. Bu da Bolu köylüsüne, Bolu çiftçisine hizmet edecek yatırımlar. Daha yüksek gelir elde edebileceğimiz ürünlere, çeşitliliğe hitap etmemiz lazım. Çünkü Ankara'ya ve İstanbul'a yakınız. Pazar anlamında her türlü pazara hitap edebilecek bir noktadayız. Daha yüksek gelir elde edilecek bir ortamı oluşturmamız lazım” dedi.

Ercoşkun; Tarım Bakanımızla geçen yaz yapmış olduğumuz çalıştayla da isteklerimizin birçoğunu aldık. Bakanlığın desteklemelerinden daha geniş yararlanılması anlamında da çok ciddi adımlarımız var. Ama biz bunları sizlerle birlikte yaparsak, bir anlam kazanıyor. Çünkü asıl sahada olan, sahadaki sıkıntıları bilen o sıkıntılarla alakalı çözüm önerileri oluşturması gereken sizlersiniz. Bize düşen de, sizlerle beraber Hükümet ve Bakanlıklar nezdinde bunun sonuca ulaşmasını sağlamak. Bugüne kadar üzerimize ne görev düşüyorsa yapamaya çalıştık. Bundan sonrada inşallah sizlerle birlikte bu çalışmaları yerine getirmeye arzu ediyoruz. Yeni bir ses, yeni bir heyecan, yeni bir soluk anlamında bu dönemle alakalı tekrar sizleri tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. Haber Merkezi