Bolu'nun önde gelen 2 dev ismi Ziraat Odası Başkanlığı seçimlerinde birbirlerine rakip oluyorlar. Yılların başkanı İsmail Yamantürk'ün karşısına Hakkı Fidan çıkıyor.

Aralık ayında delege seçimlerinin, 2015 yılının başında da kongrenin yapılacağı Ziraat Odasında seçimler oldukça hareketli geçeceğe benziyor. Seçimlerde köylerde ki ağırlıkları her zaman dikkat çeken mevcut başkan İsmail Yamantürk ve Hakkı Fidan kıyasıya yarışacaklar.

İSMAİL YAMANTÜRK; "EKİP OLARAK DEVAM EDECEĞİZ"

Oda seçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan mevcut başkan İsmail Yamantürk, Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Seçimde herkes aday olabilir. Seçimlerde bilinmeli ki önce meclis seçimi oluyor. Meclis kendi içinde başkanını seçiyor. 21 kişilik bir meclisimiz var. Biz meclis olarak yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlar bu yönde görüş birliğine vardılar. Bolumuza hayırlı olur inşallah" dedi.

HAKKI FİDAN; "KAZANMAK İÇİN ADAY OLUYORUM"

Süpriz bir şekilde Ziraat Odası Başkanlığı'na aday olan Hakkı Fidan'da Bolu gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Bolu çiftçisini daha iyi temsil etmek ve seçimi kazanmak için aday oluyorum. Geçtiğimiz seçimde İsmail Yamantürk tüm delegenin önünde son kez aday olduğunu söylemişti. Fakat yeniden aday oluyor. Bu durumu da delegenin taktirine bırakıyorum" şeklinde konuştu.