3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vali Ahmet Zahteroğulları bir mesaj yayımladı.

Zahteroğulları mesajında şu ifadelere yer verdi; Toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli-engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Bu amaçla engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Dünyanın her toplumunda olduğu gibi bizim ülkemizde de nüfusumuzun belirli bir kısmını teşkil eden engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması ve tüm imkanlardan yararlanmaları temel önceliğimizdir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetmesi, meslek edinmesi, eğitim başta olmak üzere, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve sportif alanlardan yararlanabilmesi için kalıcı ve çağdaş çözümler üretme sorumluluğu ile hareket etmekte ve önemli çalışmalar yürütmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Asıl olan zihinlerdeki engelleri kaldırıp engellerimize bakış açışını değiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor, en iyi dileklerimi iletiyorum.”

Haber Merkezi