Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için destekler her geçen gün çığ gibi büyüyor. 2 gündür özellikle sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde Türkiye gündemine oturan Zeynep Gülcan'a ülkenin dört bir yanından destek mesajları yağdı.

Twitter üzerinde #ZeynepİçinBirTüpKanve #ZeynepİçinDonörOlhashtagleri ile başlatılan kampanyalara Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce kişi katıldı. Edinilen bilgiye göre Zeynep'in babası Mustafa Gülcan'ın telefonu 2 gündür destek telefonları nedeniyle susmadı. Kampanyaya gösterilen yoğun ilgi herkes tarafından takdirle karşılandı. Destekçiler arasında Ultraslan, Çarşı, Fenerbahçeliler gibi taraftar grupları; Reyhan Karaca, Emre Aydın, Pınar Altuğ, Barış Atay, Esra Erol ve Nur Yerlitaş gibi sanat camiasının ünlü isimleri; birçok twitterfenomeni, gazeteci ve siyasiler vardı.

Yürütülen bu kampanyalar ile yüz binlerce kişiye ulaşıldığı belirtilirken, kampanyaların her gün devam edeceği belirtildi. Ayrıca bazı illerde başlatılan kampanyalar sayesinde Türk Kızılayı Kan Alma Merkezleri önünde kan vermek için sıralar oluştuğu görüldü. 5 Temmuz Pazar günü saat 14.00'te Belediye Meydanı'nda yapılacak olan kamu spotu çekimine yoğun katılım olacağı tahmin ediliyor.Haber Merkezi