Bolu'da zengin ailelerden topladığı yardımlarla Ramazan kumanyası hazırlayan mahalle muhtarı, topladığı yardımları tespit ettiği muhtaç ailelere ulaştırıyor.
Bolu'da zengin ailelerden topladığı yardımlarla Ramazan kumanyası hazırlayan mahalle muhtarı, tespit ettiği muhtaç ailelere ulaştırıyor. Dört yıldır Beşkavaklar Mahallesi'nde muhtarlık yapan Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özbey yardıma muhtaç aileler için Ramazan kumanyası hazırlıyor.
Ramazan ayının ilk 15 gününde 200 aileye yardım kolisi dağıtan Özbey, Bu yardım paketleri ihtiyaç sahibi ailelere, çocuk sahibi olup çalışabilecek durumda olmayan ailelere ulaşıyor. Ayrıca sadece mahallemizde bulunan ihtiyaç sahibi aileler değil, diğer mahallelerdeki yoksul aileler de bu yardımlardan yararlanıyor. Yaşlı olan, bakıma muhtaç olan insanlarımız da bu yardımlardan istifade ediyor. Önemli olan ihtiyaç sahibi olup da isteyemeyecek durumdaki ailelere ulaşmaktır." dedi.
HEDEF YOKSUL 500 AİLEYE ULAŞMAK
Beşkavaklar Mahallesi Mehmet Özbey, başlattığı yardım çalışmasının sadece gıda yardımıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, "Gıda yardımlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere yönelik kıyafet yardımlarında da bulunuyoruz. Mahallemizde bulunan vatandaşlar kıyafet yardımlarını bize ulaştırıyor, bizler de bu kıyafetleri ihtiyacı olanlara iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Muhtar Özbey, geçtiğimiz yıl 300'ü aşkın yoksul ve kimsesiz aileye ulaştığını, bu yıl ki yardım hedefinin ise 500 aile olduğunu söyledi.