Bolu Türk Ocakları Başkanı Hamdi Zenginbal sosyal medya üzerinden Çin'in, Doğu Türkistan Müslümanlarına yaptıklarına tepki gösterdi.

HABER: EMRAH ÖGET

Çin'in bölge üzerindeki hakimiyetini kuvvetlendirmek için en büyük tehdit olarak gördüğü Müslüman Türk halkını dininden vazgeçirmek için her türlü baskı ve zulmü uyguladığı Doğu Türkistan bölgesinde yaşanan katliama sessiz kalmayan Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hamdi Zenginbal, kişisel facebook hesabından yapılan zulmü kınadı.

“BİR DAMLA GÖZYAŞINA BİLE TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR”

Hamdi Zenginbal sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Müslüman Türk'ün dostu Müslüman Türk'tür. Yakın tarihimize bakacak olursak bu sözün ne kadar doğru olduğunu bize gösterir. Günümüzde mazlum ama aynı zamanda mağrur Doğu Türkistanlı soydaş ve dindaşlarımıza Çin devlet terörünün yapmış olduğu zulmü kınıyorum. Hem de Ramazan ayında. Ramazan ayında radikal, Şevval ayında demokrat olan İnsan Hakları havarileri nerelerde. Ne yazık ki söz konusu Müslüman Türk olunca hiç sesleri çıkmaz. Devletin tepesi Doğu Türkistan'a gidip gitmemeyi tartışacağına çözüm bulmaya çalışmalıdır. Bu konuda resmi kurum ve sivil toplum örgütlerini el ele verip birlikte çözüm odaklı çalışmaya davet ediyorum. Artık Doğu Türkistan için akan bir tek damla kana değil, bir damla gözyaşına bile tahammülümüz yoktur” ifadelerine yer verdi.