Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Bolu Savcısı Zekeriya Öz başta olmak üzere Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Örgüt kurmak ve yönetmek” suçlarından tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu. Talep Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilecek. Öz hakkında tutuklama kararı yayınlanmadan önce Gürcistan'a geçti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK'nın kararı doğrultusunda meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama istemli yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazısında Mahkememize gönderilen istem yazısının ekindeki 5 klasör bulunan ve de şüphelilerin iddiaya konu soruşturma dosyalarındaki eylem ve usulsüzlüklerini tespit eden dosya inceleme tutanakları, twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık anlatımı, HSYK Başmüfettişliğinin soruşturma dosyası ve evrak kapsamında şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluşturulması, iddiaya konu suçların tutuklama nedeni olarak kabul edilecek katalog suçlardan olması” ifadelerine yer verildi.

Talep dilekçesinde, Şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerin bulunması nedeniyle şüpheliler hakkında ayrı ayrı tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesine karar verilmesi talep olunur” denildi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, başsavcılığın bu talebini değerlendirecek. Haber Merkezi