Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlaması ile hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılan Cumhuriyet eski Savcısı Zekeriya Öz hakkında Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Özel yetkili savcıyken, görevinden alınan ve bir süre sonra Bolu'ya atanan Zekeriya Öz'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiası ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Zekeriya Öz, açılan soruşturmanın ardından Düzce 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmaya başladı. Ancak eski Savcı Öz, Düzce'de ki hiçbir davaya gelmemiş ve bildirdiği mazeretlerle hem savunma yapmamış hem de davanın uzamasına neden olmuştu.

Bir süre sonra yurt dışına kaçtığı ileri sürülen Savcı Öz'ün yargılanmasına devam edildi. 17 Eylül 2015 tarihinde Düzce 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada yine sanık Zekeriya Öz ve avukatı duruşmaya katılmadı. Yapılan duruşmada Savcı Zekeriya Öz'ün yakalanması ile ilgili karar çıktı. Ayrıca yakalanma emri ile birlikte yurt dışına kaçtığı ileri sürülen Öz'ün tekrar ülkeye döndüğünde tespit edilmesi için havaalanları ve hudut kapılarına bilgi verilmesine karar verildi. Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlaması ile yargılanan Öz davası 24 Aralık 2015 saat 09.00'a ertelendi.