Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 23 ilin defterdarlarını değiştirdi. Bu kararla Bolu Defterdarı da değişti ve Manisa Defterdarı Zekai Dede Bolu Defterdarı olarak atandı.
Maliye Bakanlığı'nın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında 23 ilin defterdarlıklarına atama yapıldı. Zekai Dede Bolu Defterdarı oldu.
Bakanlığın kararı sıradan bir değişim olarak yorumlanırken, Defterdarların ve müdürlerin bölgelerinde mükelleflerle çok fazla samimi olmamaları için 2 yılda bir yer değişikliği kararı alan Bakanlık, 23 ilde değişim olmasına rağmen bunu olağan bir durum olarak açıkladı.
Maliye Bakanlığı'nın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında 23 ilin defterdarlıklarına atama yapıldı.
Buna göre, Zonguldak Defterdarlığına Adıyaman Defterdarı Şefik Tongal, Adıyaman Defterdarlığına Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay, Bayburt Defterdarlığına Milli Emlak Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Davut Karadağ, Eskişehir Defterdarlığına Çorum Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan, Çorum Defterdarlığına Eskişehir Defterdarı İhsan Özbay, Trabzon Defterdarlığına Kayseri Defterdarı Enver Çokyiğit, Kayseri Defterdarlığına Denizli Defterdarı Mehmet Özefe, Bolu Defterdarlığına Manisa Defterdarı Zekai Dede, Manisa Defterdarlığına Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, Uşak Defterdarlığına Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, Sivas Defterdarlığına Bilecik Defterdarı Mehmet Koray Alper, Bilecik Defterdarlığına Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin, Kırklareli Defterdarlığına Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, Çanakkale Defterdarlığına Yozgat Defterdarı Mustafa Işık, Yozgat Defterdarlığına Artvin Defterdarı Abdurrahman Altındağ, Artvin Defterdarlığına Rize Defterdar Yardımcısı Zeki Aydoğan, Erzincan Defterdarlığına Elazığ Defterdarı Rıfat Özyünlü, Elazığ Defterdarlığına Karaman Defterdarlığı Muhasebe Müdürü Erdoğan Yıldıraner, Karabük Defterdarlığına Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, Şırnak Defterdarlığına Sinop Defterdar Yardımcısı İbrahim Kulaoğlu, Nevşehir Defterdarlığına Muş Defterdarı Hatice İşcenErcoşman, Muş Defterdarlığına Konya Defterdar Yardımcısı Mustafa Yum Uşak ve Ardahan Defterdarlığına ise Yozgat Defterdar Yardımcısı Mehmet Doğan atandı.