Bolu Bağışçılar Vakfı Mütevelli Üyesi Hasan Aksoy tarafından Mevlana Ortaokuluna tefriş edilen Zeka Oyunları Sınıfı, Bolu Valisi Aydın Baruş'un da katıldığı program ile öğrencilerin kullanımına açıldı.

Mevlana Ortaokulu'na giden Bolu Valisi Aydın Baruş okulda ilk olarak Özel Eğitim Sınıfı'nı ziyaret ederek burada eğitim gören çocuklar ile sohbet etti. Sınıf öğretmenleri Davut Erdoğan ve Seçil Mergen Gülenç'ten bilgiler alan Vali Baruş, sınıfta eğitim gören üç öğrencinin öğretmenleri birlikte hazırlamış olduğu gösteriyi hayranlıkla izledi. Öğrencilerinde sergilemiş oldukları gösteriyi hatasız bir şekilde yapmalarından dolayı yaşamış oldukları mutlulukları ise görülmeye değerdi. Vali Baruş Özel Eğitim Sınıfı ziyareti sonrası Zeka Oyunları Sınıfı'nın açılışını yapmak üzere Okulun konferans salonuna geçti. Programa Bolu Valisi Aydın Baruş'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Vakıf Mütevelli Üyesi Hasan Aksoy, Okul Müdürü Ömer Akı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Okul Müdürü Ömer Akı, Özel olarak tasarlanan Zeka Oyunları Sınıfında öncelikle okulumuzda eğitim gören engelli öğrencilerimiz eğitim görecek ve her oyun farklı bir yeteneğin gelişmesini sağlayacak olup aynı zamanda çocuklar için okul daha eğlenceli bir mekan haline gelecek” dedi. Okul Müdürü Akı'nın konuşmasının ardından Mevlana İlkokulu ile Ortaokulunun tanıtımına yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı. Sınıfın tefrişini yaptıran Bolu Bağışçılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Hasın Aksoy da yaptığı konuşmasında, Mevlana ortaokulunda gerçekten çok güzel, faydalı bir amaca hizmet edeceğini düşündüğüm Zeka Oyunları Sınıfı okulumuza hayırlı olsun, öncelikle beni böyle faydalı özel bir projeye destek olmaya çağıran Bağışçılar Vakfı'na ve projede emeği geçen başta Okul Müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi. Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram da konuşmasında, Vakfın kuruluş amacı hakkında bilgiler vererek, büyük hayırsever İzzet Baysal'dan feyz alarak Vakıf olarak bugüne kadar yaptıkları yardımlardan ve yatırımlardan bahsetti, kendilerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise konuşmasında hayırseverliğin önemine değinerek, Bugün burada büyük bir mutluluk duyduğumuz bir açılışı gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bu çalışma çok önemli. Çünkü bizler, toplumumuzun geleceği olan çocuklarımıza sahip çıkmak için sadece devletin imkanları ile değil toplumun her kesimi ile el ele vererek çalışmak zorundayız. Biz devlet olarak eğitim alanındaki çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan hayırseverlerimizin bu çalışmalara destek vermesi bizleri onurlandırıyor. Bolu ili bu açıdan çok şanslı. Çünkü burada herkes özellikle eğitim ile sağlığa nasıl katkı yapılacağını çok iyi biliyor. Umarım bu çalışmalarınız okullarımızda çok başarılı gençlerimizin yetişmesini sağlayacak. Onlar da ileride memleketimize, milletimize hizmet edecekler. Bağışçılar Vakfı'nın çok değerli üyesi Hasan Aksoy'u, bu sınıfı okulumuza kazandırmasından dolayı yürekten kutluyorum. İnsanların bu genç yaşta, böyle bir hayır anlayışına sahip olması onur verici bir olay. Bunda Bolumuza çok büyük hizmetler veren Rahmetli İzzet Baysal'ın payı çok büyük. Bolu'da yaşayan insanların özveri ruhuna sahip olmasında ve fedakarca bağışların yapılmasında İzzet Baysal'ın payı çok büyük. Kendilerini rahmetle yad ediyoruz.

Bağışçılar Vakfı'nın okullarımızda yürüttüğü çalışmaların devam etmesini canı gönülden diliyorum. Sınıfımız okulumuz için hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Mevlana Ortaokuluna yaptıkları katkılardan dolayı Hasan Aksoy'un plaketini Bolu Valisi Aydın Baruş, İffet Yaşin'in plaketini ise Bolu Bağışcılar Vakfı Başkanı Şerefettin Erbayram verdi. Konferans salonundaki programın ardından Vali Baruş ve beraberindekiler Zeka Oyunları Sınıfı'nın açılışını hep birlikte yaptılar ve sınıfta oyunlar oynayan çocuklar ile sohbet ettiler. Jenga oynayan çocukların yanına giderek bir süre onlarla oyun oynayan Vali Baruş, kendisi ile tanışmak isteyen çocuklar ile de sohbet etti ve çocukların isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi