Vali Aydın Baruş'un ve Ahmet Zahteroğulları'nın vali olarak ilk ilçe ziyaretlerini Gerede'ye bir yıl ara ile aynı tarihte yapmaları kader mi yoksa tesadüf mü ikilemini akıllara getiriyor. Kadere inancımız sonsuz, ancak umarız ki güzel bir tesadüftür.


Haber; Sadiye DURA

19 Mart 2014 tarihinde Bolu Valisi olan Ahmet Zahteroğulları, vali olarak ilk ilçe ziyaretini Gerede'ye gerçekleştirmişti. Ziyaretine Gerede Kaymakamlığı ile başlayan Zahteroğulları'na Gerede Kaymakamı Aslan Yurt tarafından kaymakamlık konferans salonunda Gerede'nin kısa bir sunumu yapılmıştı. Daha sonra Zahteroğulları sırasıyla Belediye, Deri Sanayi ve Organize sanayii dolaşmıştı. Belediye ziyareti esnasında dönemin Belediye Başkanı Ömer Baygın tarafından Vali Zahteroğullarına deri tablo hediye edilmişti.
Tarihler günümüzü gösterdiğinde, dün 19 Mart 2015 tarihinde yeni Vali Aydın Baruş ilk ilçe ziyaretini Gerede'ye gerçekleştirdi. Aydın Baruş'un ilk durağı Gerede Kaymakamlığıydı ve Kaymakam Aslan Yurt tarafından kaymakamlık konfrans salonunda Baruş'a Gerede'nin kısa bir sunumu yapıldı. Daha sonra Gerede Belediye başkanlığını ziyaret eden Baruş'a tıpkı 1 yıl önce Zahteroğullarına hediye edildiği gibi Belediye Başkanı Mustafa Allar tarafından deri tablo hediye edildi. Sonrasında Vali Aydın Baruş Deri Sanayi ve Organize sanayi ziyaretlerinde bulundu.

Ayrıca Gerede Belediyesinde 1938 yılından beri bulunan ve önemli ziyaretçilere imzalatılan Belediye Şeref Defterinde Zahteroğulları ve Baruş'un notlarının ve imzalarının bulunduğu sayfalar arka arkaya. Gerede Belediyesinde bulunan ziyaretçi defterine 1 yıldır kimsenin yazmamasına tamam, Kaymakamlık tarafından yapılan sunum da gelenekleşmiş dersek, Deri Sanayisi ile ünlü olan Gerede'de her iki valiyede deri tablo hediye edilmesini de olağan ve ziyaret edilen yerlerin aynı yerler olmasını da hoş karşılayacak olursak geriye 19 Mart tarihi kalıyor. İki Valinin de, vali olarak ilk ilçe ziyaretlerini Gerede'ye bir yıl ara ile aynı tarihte yapmaları kader mi yoksa tesadüf mü ikilemini akıllara getiriyor. Kadere inancımız sonsuz, ancak umarız ki güzel bir tesadüftür. Vali Aydın Baruş'un kaderinin Zahteroğulları gibi olmaması ve uzun yıllar Bolu'ya hizmet veren bir vali olarak anılması dileğiyle.