Vali Ahmet Zahteroğulları, sel felaketinden zarar gören ev, işyerleri ve yolları inceledi. Yeniçağa ve Mengen ilçelerindeki yolları inceleyen ve Eskiçağ köyünde vatandaşlar ile bir araya gelen Vali Zahteroğulları, selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu gibi afetlerde en önemli konunun can kaybı olmaması olduğunu söyleyen Vali Zahteroğulları, Artık önceliğimiz hasarları gidermek olacak” dedi.
Yeniçağa, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde 3 gün önce meydana gelen sel nedeniyle hasar tespit çalışması sürüyor.Sel nedeniyle ev, iş yerleri ve tarlalarını su basan vatandaşlar, temizlik ve onarım çalışmaları yaparken, yetkililer de hasar tespite ilişkin araştırmalarını yürütüyor.
Bu kapsamda Vali Ahmet Zahteroğulları, selden zarar gören Yeniçağa ilçe merkezi ile Hamzabey, Dereköy, Kındıra ve Eskiçağ köyleri ile Bolu – Zonguldak karayolunda incelemelerde bulundu.
Vali Zahteroğulları'na bu inceleme gezisinde Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Yeniçağa Kaymakamı Fahrettin Demir, Mengen Kaymakamı Hayri Zorlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, DSİ 53. Şube Müdürü Abdullah Özüpek de hazır bulundu.
Vali Zahteroğulları ilk olarak Yeniçağa-Mengen yolunu inceledi ve daha sonra selden zarar gören Eskiçağa Köyü'ne giderek vatandaşlarla konuşup geçmiş olsun dileklerini ileterek incelemelerde bulundu.
Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra ise Mengen – Zonguldak yolunu incelediler.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Zahteroğulları, bölgede ciddi bir sel afeti yaşandığını belirterek, afetlerde öncelikli yapılacak şeyin can kaybının önlenmesi olduğunu ve bu afette can kaybının olmaması için çalışmalar yaptıklarını ve bunu başardıklarını ifade etti.
Kaymakamlar ve diğer görevlilerin muhtarları zamanında uyardığını anlatan Vali Zahteroğulları, camilerden anons yapılarak vatandaşlara bilgi verildiğini, köylerde bulunan hayvanların da tahliye edildiğini söyledi.
Afet bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Vali Zahteroğulları, "Bundan sonra önceliğimiz hasarları gidermek. Bununla ilgili olarak Karayolları, Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ekipleri çalışıyor. Biz tespitleri yaptıktan sonra, teknik olarak hangi eksikliklerin giderilmesi lazımsa ve nasıl bir tahkimat yapılması gerekiyorsa eksik olan teknik detaylar da göz önüne alınarak tamamlanması için çalışma yapacağız" diye konuştu.
Bolu-Zonguldak karayolunun da sel nedeniyle hasar gördüğünü ifade eden Vali Zahteroğulları, bu konuda yetkililerle gerekli tadilat planlamalarının yapılacağını söyledi.
Mağduriyetlerin giderilmesi için tüm kurumların özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden Vali Zahteroğulları, Bu afette can ve başla çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diğer taraftan sel afetinden zarar gören tün vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz devletimizin bize verdiği güç ile her zaman vatandaşlarımızın yanındayız.” şeklinde konuştu.