İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Valiliği'ne yeni araç tahsis edilmesinin kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Vali Ahmet Zahteroğulları net konuştu. Yapılan eleştirilerden ve yorumlardan son derece mutlu olduğunu belirten Zahteroğulları, Kimi arkadaşlarımız, vatandaşlarımız buna layık görmüyorsa inanın ben bu aracı bakanlığa iade etmeye hazırım” dedi.

HABER: ELİF ERDOĞAN

İçişleri Bakanlığı tarafından Vali ve kaymakamlar için 2015 yılı içerisinde yeni 115 adet yeni makam aracı alındı. Valiliklere gönderilen 30 makam aracından biri de Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'na tahsis edilmişti. Makam aracının kullanılmaya başlanması sonrası, kamuoyunda çeşitli söylemler glişti.

Yapılan eleştirileri ve söylemler nedeniyle kendisinin mutlu olduğunu belirten Vali Zahteroğulları, seçilenler kadar atanmışlarında şeffaf olması gerektiğini belirtti. Vatandaşların istemesi durumunda makam aracını bakanlığa iade edebileceğini belirten Vali Zahteroğulları, Bir kere vatandaşımızın bu konudaki hassasiyetini olumlu veya olumsuz bütün eleştirilerine teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir şey. Vatandaşımız sorgulamalı. Sadece seçilmişler değil, atanmışlar da şeffaf olmalıyız. Beni tanıyan arkadaşlar bilirler. Göreve başlayışımızın yıldönümünde de inşallah son bir yılın değerlendirmesini yine sizlerle bir basın toplantısıyla paylaşacağım. Bu şeffaflığın gereği. Türkiye'de kanunen makam araçları diye ikiye ayrılır. Birinci liste, ikinci liste diye. Bakanlar, zannediyorum Genel Kurmay Başkanı, valiler ve büyükelçiler ayrı bir statüye tabi. Devleti temsil eden makamlara devletin bir makam aracı uygulaması var. Türkiye'deki 81 vilayetin zannediyorum tamamında ya Mercedes S 350 ya A8 makam arabaları var. Bunların büyük çoğunluğu da İl Özel İdaresi imkanlarıyla alınmıştır. Bizim ilimizde daha önceki valilerimizden birinin aldığı bir aracımız var. Bir Q7! Otomobil değil bir cipimiz var. Hiç fark etmez. Ben çok araç meraklısı değilim. Şehir içinde de zorunlu olmadıkça aracı kullanmıyorum. Zaten yürüyerek gidiyorum. Hiç böyle bir takıntım yok. Bu aracımızda aslında arazi aracı olma hasebiyle aslında biraz masraflı. Bir de eskidi. Eskidiği içinde masrafları ve maliyetleri de arttı. Ben kıyıp da özel idaremize böyle bir hakkım ve yetkim olmasına rağmen bir araç talebinde bulunmadım. Özel idare bütçesinin yatırıma gidecek bütçesini de tutup o dediğim araçların maliyeti 700 – 800 bin lira civarında aldırmadım. Bir makam aracı aldırmak gibi bir talebim olmadı. Maliye bakanlığımız bazı vilayetlerimiz için belki de merkez birimleri içinde birkaç araç almış. Bunlardan bir tanesi Bolu'nun makam aracı olmadığı için ilimize tahsis etmişler. Bu araç E 250. Vali beğenmiyor falan demeyin. Kastım o değil. Bizim iki aracın tamamını toplasanız diğer vilayetlerdeki bir aracın maliyetine ve lüksüne sahip değil. Mercedes'in en sade en ucuz en maliyeti düşük araçlarından bir tanesi. Bir lüks peşinde falan değilim. Şu anda 81 vilayetin içinde en sade en masraflı araçta Bolu Valiliği'nin makam aracıdır. Kimi arkadaşlarımız, vatandaşlarımız buna layık görmüyorsa inanın ben bu aracı bakanlığa iade etmeye hazırım. Mercedes olması yanıltmasın. Mercedes'in en ucuz aracı” diye konuştu.