Vali Ahmet Zahteroğulları Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76'ncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Vali Ahmet Zahteroğulları'nın mesajı şöyle: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümünde, O'nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz. Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve de kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimleri yanında aynı zamanda ülkemiz ve dünya için yaptıkları, başarıları, reformist ve yenilikçi kişiliği, öngörüleri, barışa ve insanlık değerlerine bağlılığıyla tüm dünyanın saygısını kazanmıştır bir liderdir.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı ve zaferle birlikte başlattığı Türkiye'nin bağımsızlık, kalkınma ve çağdaşlaşma savaşı, O'nun kurup, genç nesillere emanet ettiği ve ‘En Büyük Eserim' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, milletiyle birlikte inanç, azim ve kararlılıkla sürdürdüğü yokluk içinde var olma mücadelesi, tüm dünyada mazlum milletlere örnek ve esin kaynağı olmuştur.

Ulu Önder'i andığımız bu günde bizlere düşen görev uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni hür ve bağımsız olarak daha aydınlık yarınlara, gelecek nesillere taşımaktır. O'na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam etmektir.

İnanıyorum ki, bundan önce olduğu gibi gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının yıldönümünde bu ülkeyi ve Cumhuriyeti bize armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”