KOSGEB ve MARKA'nın ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programını başarıyla tamamlayan girişimciler sertifikalarını törenle aldı. Törende konuşan Vali Zahteroğulları, girişimciliğin önemine değinerek, Türk insanı cesurdur ama bir araya gelip girişimcilik ruhunu oluşturup, kobilerimizin sayısını artırmalıyız” dedi. Vali Zahteroğulları programında sonunda ise sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerle makamında sohbet etti.
Bolu Valiliği Yedigöller Toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk BTSO Başkanı Türker Ateş, AİBÜ, MARKA Bolu Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, KOSGEB İl Müdür Vekili Mustafa Deniz ve kursiyerler katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan MARKA Destek Ofisi koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, yapılan girişimcilik kursu hakkında bilgi vererek, şimdiye kadar binin üzerinde kişiye eğitim verdiklerini açıkladı.
Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ise kursa katkı verenleri tebrik ederek Bizler bu kurslara özeniyoruz çünkü farkındalık oluşturuyorsunuz. Girişimciler arttıkça hem ilimize hem de ülkemize katma değer kazandırıyorsunuz. Sizlere girişimcilik hayatınızda da başarılar diliyorum” dedi.
Törende son olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise ülkemizin kalkınma yolunda olan ve kalkınmak zorunda olan bir ülke olduğunu ifade ederek, Nüfusumuzun gençliği ve çokluğu, yeterince iş yaratamamışsanız, yeterince üretim yaratamamışsanız avantaj olmaktan çıkıp dezavantaj olmaya ve sorun olmaya başlıyor. Biz dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerden bir tanesiyiz. Senede bir milyon civarında insanımız iş gücüne katılıyor ve biz bu kadar istihdam üretmek zorundayız. Geçmiş yıllarda bu kamu ağırlıklıydı ama bu gün yanlış hatırlamıyorsam 18-19 milyon sigortalımız var. Bunun içinde 2,5-3 milyon civarında kamuda çalışanlarda var ama gerisi özel sektörde. Bu neyle oldu? Yatırımla ve girişimcilikle oldu. Ülkemizde bu konuda sevindirici gelişmeler var ama yeterli değil. Hala daha girişimcilik bakımından ne gelişmiş ülkeler sevisindeyiz, ne de gelişmekte olan ülkeler seviyesindeyiz” dedi.
“CESUR OLDUĞUMUZA İNANIYORUM”
Türk insanının cesur olduğunu ama bunun yeterli olmadığını da ifade eden Vali Zahteroğulları, Aslında Türk insanının cesur olduğu söylenir. Ben de cesur olduğumuza inanıyorum. Bir eksik var. Sadece cesur olmak yetmiyor bir de sermaye lazım. Biz maalesef geçmişte bir enkazın üzerine kurulmuş bir ülkeyiz. Yeni yeni ayaklarımızın üzerinde durmaya başladık. 170 milyar dolar ihracat, 200 milyar dolar civarında ithalat yapılmakta. Burada rakamın ne olduğundan ziyade bizim tarihimizde belki ilk defa üretim ve ticareti öğrenmiş olmamız önemli. Dünyada bütün ülkelerle ticaret yapıyoruz. Bu Türklerin tarihinde ilk defa başarıldı. Biz askerlik yapmışız, tarımla uğraşmışız, bu topraklarda daha güçlü devletimiz varken dışarıdan, diğer ülkelerden gelen insanlar ticaret yapmışlar. Geleceğe bu anlamda ümitle bakabiliriz ama dediğim gibi bugün demografik fırsat penceresi” de denilen, genç bir nüfusa sahibiz. Bir avantajımız da genç olan nüfusumuz eğitiliyor. Hele hele bu zorunlu eğitimle ardından üniversite eğitimi gelecek. Günden güne daha da iyi eğitilen bir nüfusa sahibiz” şeklinde konuştu.
Sadece bir yerlerden alacağımız teşviklerle, hibelerle bir iş kurmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Vali Zahteroğulları, Sermaye birikimi eskiden hiç yoktu. Şimdi de zengin bir ülke değiliz ama iyi kötü yapabileceğimiz bir şeyler var. Bütün mesele bu sağlanan imkanları bir araya getirip, organize edip bunu yatırıma, üretime dönüştürmek. Birikimi ve cesareti kendimizde bulabilmek. Bu, ülkemiz için yaptığım bir değerlendirmedir. Bolu'nun bu anlamda Türkiye'den daha iyi bir konumd