Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, eski bir ajans muhabirinin kendisi hakkında sosyal medyada yaptığı bir paylaşımdan dolayı eleştirilmesine yönelik açıklamalarda bulundu. İhlas Haber Ajansının eski muhabiri Murat Çelik'e teşekkürlerini ileten Zahteroğulları, Arkadaşımızın öyle duygusal bir değerlendirmesi olmuş ona teşekkür ediyorum ama böyle bir mukayese yanlış” dedi. Bolu'da iyi bir ekibin çalışma yaptığını belirten Zahteroğulları, Ben de hiç kimse de tek başına Süpermen değildir. Şehirde yapmaya çalıştığım bir şey var ve bundan da mutluyum. Geldiğim ilk günden beri şehrin aktörleri olan, milletvekilleri, belediye, sivil toplum kuruluşları ve odalar ile uygun olabilen işbirliği ve diyalogu sağlamaya çalışıyorum Zaten böyle olursa sonuç alınır. Tüm gayretim bununla ilgili” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insanların, toplumun ya da basın mensuplarının kendi icraatlarını beğenmesi ya da bir başka yöneticiden memnun olmasının kendisini de mutlu ettiğini söyledi. Bunun görevlerini iyi yaptığı ve iyi algılandığı manasına geldiğini ifade eden Zahteroğulları, Bundan insan gurur duyar başka bir rahatsızlık duymaz. Bu çerçevede ben geçen sizlerle yaptığım toplantıda da söyledim. Kamuoyunun toplumun basın mensuplarının verdiği desteğe müteşekkirim. Çok iyi bir diyalogumuz olduğunu biliyorum. O manada o arkadaşımıza da benimle ilgili düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak orada belki olmasa daha iyi olabilir diyeceğim bir şey var. Benim başarım yada başarılı olmam bir başkasının başarısızlığı manasına gelmez. Ya da bir başkasının başarılı olması benim başarısız olduğum anlamına gelmez. Herkesi kendi ile değerlendirmemiz lazım. Ben şehrin valisiyim, iyi şeyler yapıyorsam bundan mutlu olurum. Yanlış şeyler yapıyorsam da onlar söylenmeli” ifadesini kullandı.

“BEN DE HİÇ KİMSE DE TEK BAŞINA SÜPERMEN DEĞİLDİR”

“Beni övmek yerine işlerimi değerlendirin” diyen Zahteroğulları, Beni kişisel olarak övmeniz hoşuma gider muhakkak. Ama böyle bir şeye ihtiyacım olmadığını belirterek sizlere de teşekkür ediyorum. Mümkünse benim işlerimi değerlendirin. Şahsımla ilgili şeyler çok birebir konuşmalarımızda konuşuruz ama böyle bir beklentim ve arzum yok. Ama orada şunu da ifade edeyim. Ben de hiç kimse de tek başına Süpermen değildir. Şehirde yapmaya çalıştığım bir şey var ve bundan da mutluyum. Geldiğim ilk günden beri şehrin aktörleri olan, milletvekilleri, belediye, sivil toplum kuruluşları ve odalar ile uygun olabilen işbirliği ve diyalogu sağlamaya çalışıyorum Zaten böyle olursa sonuç alınır. Tüm gayretim bununla ilgili” diye konuştu.

“BİZ İYİ BİR TAKIM OLMAK ZORUNDAYIZ”

Zahteroğulları, kişisel olarak ne belediye, ne sivil toplum örgütleri nede milletvekilleri ile en ufak bir problemi olmadığını ifade ederek, Onlarla en ufak bir çekişmem ve mukayesem bile yok. Ben onların rakibi değilim. Onlar benim rakibim değil. Arkadaşımızın öyle duygusal bir değerlendirmesi olmuş ona teşekkür ediyorum ama öyle bir mukayese yanlış olmuş. Tam aksine biz tam bir iş birliği içinde çalışıyoruz. Zaman zaman gidip Ankara'daki ziyaretleri birlikte yapıyoruz. Ben zaman zaman onlara takip edecekleri işleri söylüyorum. Onlar benimle paslaşıyorlar. Dün bir iki bakanlıkla görüşmüşler. İlimizle ilgili bir iki olumlu gelişme olacak. Bunun teklifini vali olarak benim yazmam lazım. Benim o teklifi yazmam o işi benim yaptığım anlamına gelmez. Ya da sadece onların gitmesi bu işi birinin yaptığı anlamına gelmez. Bunlar işbirliği içinde yürüyor. Biz iyi bir takım olmak zorundayız. İyi bir takım olursak netice alırız. Benim bireysel olarak iyi ve başarılı olmam bir şey ifade etmez. Tam tersine iyi ilişkiler içinde el ele vererek bir şeyler yapmamız gerekiyor. Yoksa şehirde herkesin birbiri ile problemli olduğu bir şehirde iş çıkmaz. Ben buna inanıyorum” diye belirtti.

Sözlerine Beni benimle değerlendirin” diyerek devam eden Zaheroğulları, şunları söyledi: Geçen bir açıklama yapmıştım. Bana siyaset düşünüp düşünmediğim sorulmuştu. Bende düşünmüyorum Bolu'da hiçbir zaman düşünmüyorum dedim. Ben memurların hele hele bizim gibi kendi çalıştıkları illerde siyaset düşünmelerini çok doğru bulmuyorum. Eğer bir memur bulunduğu konumu siyasetin basamağı olarak düşünüyorsa o makama da siyasete de siyasetçiye de yapılan bir haksızlıktır herkes işini yapacak dedim. Memur memurluğunu yapacak. Siyasetti de siyasetçi yapacak demiştim. Bu siyasetçi siyaset yapsın bizim işimize karışmasın diye bir algı oluşturmuş Ben tam tersi ifade söyledim aslında. Memur memurluğunu yapsın siyaset düşünecekse orayı bıraksın gitsin dedim. Hiçbir arkadaşımız bulunduğu koltuğu bulunduğu görevi siyasetin basamağı ve aracı olarak görmemeli bu devlete de millete de haksızlık. Devletin imkanlarını kullanarak siyaset düşünen adam istifa eder gider düşünür. Kendi çabalarını kullanır. İfade etmek istediğim o idi. Hele hele seçim sürecine girdiğimiz dönemde bu tür değerlendirmelerden özellikle uzak duracağım. Özellikle vurguladım benim asıl gücüm. Beni bu şehirde güçlü kılacak varsa yapabiliyorsam liderlik yapacağım yerine göre hakemlik yapacağım bu değerli kılacak şey benim tarafsızlığım olacaktır. Onun için ona önem gösteriyorum. Benim başarılı olmam siyaset içinde şunu ifade eder. Ben sonuçta bu hükümetin devletin valisiyim bu hükümetin atadığı valiyim benim başarılı olmam hükümeti ve hükümeti temsil eden insanları mutlu eder diye düşünüyorum. Dolayısı ile şehirdeki tüm insanları mutlu eder. “ Haber Merkezi