Vali Ahmet Zahteroğulları, İl Genel Meclis toplantısının son oturumuna katılarak, yeni başkan Yaşar Yüceer ve meclis üyelerine başarılar diledi. Ziyarette, meclis üyeleri ile birlikte güzel işler yapacaklarına inandığını kaydeden Vali Zahteroğulları, Bende sizden biriyim. Sizinle birlikte görevimizin, kanunun, görevimizin verdiği sınırlar içerisinde hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz” dedi.
İl Genel Meclisi Nisan ayı son oturumuna Vali Ahmet Zahteroğulları da katıldı. Seçimlerin ardından yeni oluşan İl Genel Meclisi üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Yaşar Yüceer ve diğer üyeleri tebrik eden Vali Zahteroğulları, meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.
“BOLU'NUN EN KIYMETLİ HAZİNESİ, BENCE BİR HUZUR VE SÜKUNET KENTİ OLMASI”
“Öncelikle yeni seçilenlere ve yeniden seçilenlere hayırlı olsun diyorum” diyerek konuşmasına başlayan Vali Zahteroğulları, Allah hep birlikte Bolumuza, vatanımıza, milletimize hep birlikte hizmet etmeyi nasip eylesin. Bolu adına yakışan bir şekilde seçimi yaşadı. Huzur içinde bir seçim yaptık. Bu seçimin bu olgunlukta geçmesi hem sizlerin hem de Bolu halkımızın medeniyetinin bir göstergesidir. Ben Bolu Valisi olarak bunu her ortamda ifade ediyorum. Bolunun en kıymetli hazinesi, bence bir huzur ve sükunet kenti olması ve bunun yanında ulaştığı medeniyet seviyesi. Seçimi de başka konuları da olgunlukla konuşabiliyor ki bunu devam ettirmemiz lazım” dedi.
“ÖZEL İDARENİN GÜCÜ BÜTÇESİ İLE SINIRLI DEĞİLDİR”
Özel İdare'nin gücünün bütçesi ile sınırlı olmadığını belirten Vali Zahteroğulları, Sizden biriyim. Sizinle birlikte görevimizin, kanunun, görevimizin verdiği sınırlar içerisinde hep beraber bu şehre hizmet edeceğiz. Özel İdareyi bilen bir insanım. Özel idarenin ne kadar önemli bir kurum olduğunu, İl Genel Meclisi'nin ne kadar önemli bir kurum olduğunu bilen bir arkadaşınızım. Özel idarenin etkinliği, ağırlığı, bütçesi ile sınırlı değil. Bir kere şehrin merkezi ve kırsala hitap etmesi, oraları temsilen burada olması ve her kesimden arkadaşlarımızın olması önemli bir zenginlik. Yerel yönetimler demokrasinin mektebidir, denir, esas işlediği yerdir denir ve demokrasinin esas bir parçasıdır. Dolayısıyla İl Genel Meclisi'nin bu şekilde demokratik olgunluğa ve katılıma daha ciddi hizmetleri olduğunu düşünüyorum. Bir çok yatırım, hizmet, faaliyete, memleket hayrına işe bazen çok küçük parasal katkılarla bazen de yapılacak işlere öncülük yapabilme gücü var. Bolu'da eğer bugün bir turizmin bahsediyorsa bunun ilk taşında Özel İdarenin gücü var. Kırsal alanda altyapının hazırlanması, şehrin ulaşımı yolları hepsi Özel İdarenin meselesidir. Ben burada yokken geçen 12 yılda Özel İdare'nin çok büyük katkıları olmuş” şeklinde konuştu.
“BENDE SİZDEN BİRİYİM VE HER ZAMAN YARDIMA HAZIRIM”
Valilik yetkilerinin el verdiği oranda kendilerine her zaman yardımcı olacağını da dile getiren Vali Zahteroğulları, Demokrasi aslında kuralların ve katılımın olduğu bir rejimdir. Kuralların olduğu yönde herkes kendi işini bilirse, kendi yetki ve sınırı içerisinde olursa demokrasi işler. Demokrasinin iyi işlediği yerlerde bunun böyle olduğunu biliyoruz. Ben sizden biri olarak Valinin yetkisi sınırları ne ise zaman zaman tekliflerde önerilerde bulunacağım ama asla sizin yerinize geçmeyeceğim. Ama sonuçta ortak bir noktaya geldikten sonra Özel İdare adına ne yapacaksak birlikte değerlendiririz. Diğer taraftan Bolu'da şehrin ortak değeri olduğun farklı siyasi partilerden arkadaşlarımızın da birleşerek oy birliği ile konuların geçtiğini görmek beni mutlu ediyor ve sizleri kutluyorum. Bunun dışında benden beklediğiniz ne varsa onu yapmaya da hazırı