Bolu Spor Lisesi Müdürü Çetin Akçay, Okul Aile Birliği ile birlikte Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'nı makamında ziyaret etti. Spor Lisesi'ni çok önemsediğini ifade eden Vali Zahteroğulları, Ben Spor Lisesini çok önemsiyorum. Çünkü çocuğumuz burada hem sporunu yapsın, hem eğitimini alsın ve tüm eksikliklerini giderebilsin. ”

Mili Eğitim Bakanlığının onayı ile ilimize açılan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Bolu Spor Lisesi Müdürü Çetin Akçay ve Okul Aile Birliği üyeleri Bilal Top, Nur işli, İsmail Özer, Fuat Güzer ve Recai Öztürk, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları makamında ziyaret ettiler.

Yeni eğitim ve öğretime başlayan okulları hakkında Vali Zahteroğulları'na bilgiler veren Okul Müdürü Çetin Akçay, Okul Aile Birliği ile birlikte yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgiler aktardır.

Kendilerini kabul ettikleri için Vali Zahteroğulları'na teşekkür eden Okul Aile Birliği Başkanı Bilal Top, Okul Müdürümüzün çok güzel projeleri var. Bu projeleri için çalışıyor ve bizler de kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Çok heyecanlıyız, çok inançlıyız Sizlerin de desteğinizle güzel şeyler başaracağımıza inancımız tam.” dedi.

Ziyarette Spor Lisesi'nin neden önemli olduğunu aktaran Vali Zahteroğulları, ülkemizin spor alanında ilerlemesinin sadece tesisleşme olarak değil, doğru branşta o spora yatkın öğrencilerin belirlenmesi ile olacağını ifade ederek, Çocuklarımızın artık, küçüklükten itibaren taramaya alınması lazım. Hiç kimse bu şehirde küçük yaşta bizim elimizden tutan olmadı, yol gösteren olmadı denmesin. Biz bundan sorumluyuz. Bu nedenle Beden Eğitim Öğretmenleri de her öğrenciyi takip ederek hangi spora yatkınsa o öğrenciye o spor dalına yönlendirsin. Sporcu eğitim merkezlerimiz, kamp eğitim merkezlerimiz artık var. Bütün branş için alt yapılarımız, tesislerimiz yapılıyor ve eğitimcilerimiz geliyor. Bu durumda da çocuklarımızın önüne iki seçenek geliyor. Sporunu mu yapacak, yoksa eğitimine devam mı edecek? Bu tercih etme durumunu ortadan kaldırmak için Spor Lisesi'ni İlimize açılması istedik ve bu yönde çalışmalar yaptık. Ben Spor Lisesini çok önemsiyorum. Çünkü çocuğumuz burada hem sporunu yapsın, hem eğitimini alsın ve tüm eksikliklerini giderebilsin. ” şeklinde konuştu.

Bütün Federasyon Başkanlarını Bolu'ya davet etmeyi düşündüklerini de ifade eden Vali Zahteroğulları

Bolu'nun bir Spor Fabrikası haline geleceğini ifade ederek Spor Lisemiz var, Kamp Eğitim Merkezimizde tamamlandığında Bolu adeta Spor Fabrikası haline gelecek. Çocuklarımız küçük yaştan itibaren bütün imkanları kullanabilecekler. Ben buradan bir kez daha hem Milli Eğitim Bakanlığımıza, hem de Gençlik ve Spor Bakanlığımıza İlimize vermiş oldukları desteklerden ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Ziyarette ayrıca Okul aile Birliği tarafından Vali Zahteroğulları'na kendilerine verdikleri destekten ötürü bir teşekkür plaketi takdim ettiler.