Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne giderek, yapımı devam eden, yapılması planlanan tesisler ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Bolu'da çocukların ve vatandaşların spora teşviki için neler yapılabilir konularının da görüşüldüğü toplantıda, Karaçayır Spor Komplesinin tamamlanmasının ardında Spor Lisesi ile birlikte Bolu'nun bir sporcu merkezi olacağı ifade edildi.
Vali Ahmet Zahteroğulları'nın Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ziyaretinde Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yahya Şahan ile müdür yardımcıları katıldı.
Ziyarette sunum öncesi konuşan Vali Zahteroğulları, spor alanında Bolu'nun nerede olduğunu ve daha iyi neler yapılabileceğini konuşmak için geldiğini söyleyerek, Ben spor alanında neredeyiz, neler yapabiliriz daha da detaylandırmak istedim. Bolu'nun bu konudaki potansiyelini bilmeyen yok, herkes biliyor. Bizde en kısa sürede adımlarımızı hızlı bir şekilde atmalıyız” dedi.
Daha sonra ise İl Müdürü Şahan, hazırladığı sunumda, yapılan çalışmalar, yatırım politikaları, yapılacak tesisler ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. Sunum sırasında Vali Zahteroğulları'da özellikle yapılacak tesisler ile ilgili talimatlar verdi.
“STRATEJİK PLANIMIZI İYİ YAPMALIYIZ”
Vali Zahteroğulları diğer taraftan ise sporla ilgili bir stratejik plan olması gerektiğinin önemini ifade ederek, Bolu Halkının da spor yapacakları alanlar oluşturmak lazım. Bolu'daki yetenekli çocukları bulmalıyız. Dışardan ilimize gelen spor takımları ve grupları için planlama yapmamız lazım. İşte bunların hepsini alt alta toplayıp güzelce planlamalıyız. Bolu'da öyle bir yapılanma yapmalıyız ki insanımız evinden çıkınca nerede yürüyebileceğini bilmeli” diyerek yapılması gerekenleri sıraladı.
“EN BÜYÜK TERCİH YERİ BOLU OLACAK”
Bolu'da spor alanında ilerlemenin diğer şehirlere göre daha kolay olacağını çünkü Bolu'da henüz betonlaşmanın yaşanmadığını ve bunun kendileri için büyük avantaj olduğunu söyleyen Vali Zahteroğulları, Bolu, Türkiye'nin en güzel, cennet şehri ve halen yemyeşil. İşte bu bizim için büyük bir avantaj ve bizim cazibemiz de bu olacak. Spor tesislerimizde zaten en iyi yapımı, en iyi hizmeti sunacağı için bu yeşilliğimizle beraber en büyük tercih alanı biz olacağız” dedi.
“SPOR LİSESİ KARAÇAYIR SPOR KOMPLEKSİNİ DAHA ANLAMLI KILACAK”
Karaçayır'da yapımı devam eden spor kompleksi konuşulurken, Vali Ahmet Zahteroğulları Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylanan Spor Lisesinin de bu kompleksin içine koyulması gerektiğini söyledi ve Spor Lisesinin kompleksi tamamlayıcı bir nitelikte olacağını kaydetti. Spor Lisesi Karaçayır Spor kompleksini daha anlamlı kılacak” diyen Vali Zahteroğulları, özellikle branş branş yetenekli sporcuları bularak Bolu'nun bu tesis ile birlikte bir sporcu merkezi olacağını kaydetti. Öncelikle Bolu'da en ücra köye kadar giderek yetenekli çocukları bulacaklarını söyleyen Vali Zahteroğulları, Çocuklarımız hangi spor dalına yetenekli ise o sporu yapacak. Bu konu sadece Bolu ile de sınırlı değil. Türkiye'nin taşra kesimlerini de araştırarak yetenekli çocuklarımızı alabiliriz” dedi.
ANTRENÖRLER VE ÖĞRETMENLER BİR ARAYA GELECEK
Vali Zahteroğulları ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan 39 antrenörün de ilimizdeki Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek ortak bir eylem planı oluşturulmasını istedi. Beraber kafa yoracaklar” diyen Vali Zahteroğulları, Her öğretmen bir sporcu getirse ve ona yardımcı olsa bile büyük yol kat ederiz. Bu toplantılara ben de katılmay