Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne ait olan tesis ve alanları gezdi, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Şehir merkezindeki tesislerden Karaçayır'a, Aladağlar'dan Gerede'ye kadar Gençlik Sporun tüm tesislerini gezen ve incelemelerde bulunan Vali Zahteroğulları, Tesislerin artması ile Bolu'da spor daha da güçlenecek” dedi.
Vali Ahmet Zahteroğulları ilk olarak Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne giderek, burada İl Müdür Vekili Ömer Külcü'den brifing aldı. Brifingin ardından ise 17 Temmuz Spor Salonu ve Bolu Gençlik Merkezi'ni gezerek, yapılan çalışmalar, etkinlikler ve kurslar hakkında bilgiler aldı.
Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra ise Karaçayır Spor kompleksini gezdiler. İlk olarak yapımı bitmek üzere olan Amatör Evi inşaatını gezen Vali Zahteroğulları, buradaki çalışmaların biran önce bitirilmesi talimatını verdi. Buradaki ziyaretin ardından ise Boluspor, Alt yapı tesisleri gezildi.
Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra ise Karaçayır Antrenman Salonları, Kapalı Yüzme Havuzu, yapımı devam eden ve bittiğinde 160 yataklı bir kapasiteye sahip olacak olan yeni Kamp Eğitim Merkezi ve şu an faaliyette olan Kamp Eğitim Merkezi'ni gezdi. Kamp Eğitim Merkezi'ne gelen minik sporcular ile de bir süre sohbet eden Vali Zahteroğulları, daha sonra ise Murat Canbaş Jimnastik Salonu'nu gezdi. Vali Zahteroğulları salonu gezdiği sırada Ülkemize, Akdeniz Oyunları'nda tarihinde ilk defa barfiks kategorisinde altın madalya kazandıran Ümit Şamiloğlu'nun antrenmanını izledi ve sporcu ile bir süre sohbet etti.
Vali Zahteroğulları ve beraberindeki heyetin sonraki durağı ise Aladağ Kamp eğitim Merkezi oldu. Burada alanın hemen hepsini gezen Vali Zahteroğulları'nın buradaki inceleme gezisine Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ile Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen de katıldı.
Vali Zahteroğulları'nın İlimizdeki sportif alanları gezisi bununla da kalmadı. Vali Zahteroğulları, Aladağ Kamp eğitim Merkezi'nin ardından Gerede'ye giderek Arkut Dağı Kayak Tesisi'ni de ziyaret etti. Buradaki inceleme gezisine İlçe Kaymakamı Arslan Yurt'da geziye dahil olurken, buradaki tesis hakkında Vali Zahteroğulları'na bilgiler aktardı.
Vali Zahteroğulları daha sonra ise Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve beraberindeki heyet ile birlikte yapımı devam eden Gerede Gençlik Merkezi'nin inşaatını gezdi ve tenis kortlarına baktı.
Vali Zahteroğulları, gezinin ardından yaptığı açıklamada, kentin coğrafi konumu, iklim ve sahip olduğu mevcut tesisler bakımından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.
İlde yeni yapılan, yapımı devam eden ve planlanan tesislerin olduğuna dikkat çeken Vali Zahteroğulları, şunları kaydetti: Bu tesislerin yapılmasıyla Bolu'da spor daha da güçlenecek. Yaptığımız incelemelerde de Bolu'nun hangi tesislere ihtiyacı var, ona bakıyoruz. Kentin bir spor lisesine ihtiyacı var. Bununla ilgili olarak gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra çalışmalara başlanacak. Burası Türkiye'nin başka bölgelerinden gelecek olan sporcu çocukların faydalanabileceği, bütün branşların yer aldığı, aynı zamanda eğitim- öğretimleri devam ettirebilecekleri bir yer haline gelebilir.”
Vali Zahteroğulları, yapılan yatırımlarla Bolu'nun hedefini yükseltmek istediklerini vurgulayarak, Bolu, sporun her türüne hitap edecek bir yer olmalı. İlimiz, Türkiye'de her spor branşından takımların gelip kamp yapabileceği, konaklayacağı ve müsabaka yapabileceği bir komplekse dönüşecek” diye konuştu.