Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Mudurnu ilçesinde yaklaşık bir asırdır yapılan ve Ahilik Geleneği olan Esnaf Duasının yapıldığı alanda 500 kişi ile birlikte iftarını açtı.
Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği iftar, bir Ahilik geleneği olan ve yaklaşık bir asırdır devam eden Esnaf Duasının yapıldığı Orta Çarşı'da gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin yer aldığı iftarda Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, hayırsever Süreyya Astarcı ve vatandaşlar katıldı.
“İFTAR SAATİNDE BAŞLARINA BOMBALAR YAĞAN MASUMLAR VAR”
İftarın ardından bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bende bugün iftarda aranızda olmaktan çok büyük mutluluk ve huzur buldum. Bu tarihi ilçemizde, çarşıda ve kadim bir geleneği burada yaşatmaktan büyük bir haz duydum. Bayramları bayram gibi ramazanları ramazan gibi yaşamak lazım. Biz çok şükür böyle yaşıyoruz ramazanı ve inşallah da bayramı da bayram gibi yaşayacağız. Yaşadığımız bu huzurun, birlikteliğin kıymetini bilmek lazım. Televizyonlarımızı açıp izliyoruz, biz rahatça sofralarımızda iftarımızı açarken, iftar saatini beklerken, başlarına bombalar yağan masumlar var, Müslüman ülkelerde zulümler var ve onlar için de dua ediyoruz. Ama biz kendimize bakan yönüyle bunun kıymetini bilmemiz lazım. Her şeyin zamanı var. Siyasetin zamanı var, ticaretin de zamanı var ama ramazanın yeri ayrı bizde. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın diyorum. Soframızın bereketi artsın ve inşallah bu memlekette daha güzel günler görelim, hep birlikte daha iyi ramazanlar, bayramlar yaşayalım” şeklinde konuştu.
Vali Ahmet Zahteroğulları Mudurnu'daki iftar yemeğinde sonra da çay bahçesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.