Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, ‘En önemli ve değer verdiğim projem bu' diyerek verdiği önemini gösterdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çalışmalarını incelemek ve bilgiler almak üzere Sosyal Hizmet Merkezi'ni ziyaret etti.

Türkiye'de ilk kez Vali Ahmet Zahteroğulları'nın girişimleri ile Bolu'da uygulamaya geçilen ASDEP'in çalışmaları devam ediyor. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ile birlikte ASDEP'in çalışmalardaki son durumunu incelemeye giden Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, ASDEP kapsamında kaç dosya var, destek alan ailelerin sıkıntıları neler, kaç kişiye bu proje kapsamında destek verilmiş ve takipleri yapılmış gibibir çok konuda bilgilendiler. ASDEP'in Türkiye'ye rol model olacak seviyede bir proje olduğunu ziyarette kaydeden Vali Zahteroğulları, ASDEP sorumlularından da ellerinde olan ve takip ettikleri dosyalar hakkında bilgiler aldı.

ASDEP sorumlarından bilgiler alırken, bir vakanın Bolu'da başlayıp, başka şehirde takibinin devam edilmesi gerektiğini öğrenince Vali Zahteroğulları, "Bir insanı hayata yeniden kazandırmak, topluma yeniden faydalı bir birey yapmak için elinizde ne imkan varsa kullanın. Bizim için insanımızın hayatı çok önemli ve bu hayatı kurtarmak için gerekiyorsa dünyanın öbür ucuna kadar gidin. İnsanlarımızı kaybetmeyelim, kazanalım. Bu projede insanlarımıza yardım ederken, sanki kendi hayatınızmış gibi hareket edin ve ona göre davranın. Diğer taraftan yaptığınız işin manen de çok kutsal bir iş olduğunun farkında olun. Bizim herkese bu işi Bolu olarak başarabildiğimizi göstermemiz lazım" dedi.

Vali Ahmet Zahteroğulları'nın Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ile birlikte ASDEP çalışmaları ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Yusuf Yağcı ve ASDEP çalışanları yer aldı. Haber Merkezi