İl Genel Meclisi geçtiğimiz haftalarda aldığı kararla, turizm tesislerinde kullanılan ve yeni yapılacak yatırımlara tahsis edilesek sıcak su bedellerinde indirime gitmişti. Yapılan bu indirim bazı çevrelerin eleştirisine neden olmuştu. Gelen eleştirilere cevap veren Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, turizm yatırımcılarını Bolu'ya çekebilmek için diğer illerden farklı argümanlarla yatırımcının karşısına çıkmak istediklerini açıkladı. Zahteroğulları su bedelinin yatırımcı için önemli bir argüman olduğunu belirterek, Özel İdare olarak su'dan 3 kuruş kazanmak için, milyonlarca liralık yatırımın Bolu'dan kaçmasını istemiyoruz” diye konuştu.
İl Genel Meclis üyeleri Haziran ayında yaptıkları toplantıda, yatırımcılara tahsis edilen sıcak su bedellerinde indirime gitmişti. Ancak bu indirimler, bazı çevrelerce eleştiri almıştı.
Yapılan eleştiriler sonrası yapılan indirimin gerekçelerini açıklayan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, indirimin amacının Bolu'ya daha fazla yatırımcı çekmek olduğunu açıkladı. Yapılan çalışmaların yatırımcı gözünde Bolu'yu diğer illerden daha avantajlı konuma getirmek olduğunu belirten Vali Zahteroğulları, Turizm yatımlarını Bolu'ya çekmek için, yatırımcıya diğer illerden farklı avantajlar sağlanamız gerekiyor. Bunun için peki biz ne yapıyoruz; suyumuzun niteliğini ortaya koyuyoruz ve suyumuzu övüyoruz. Suyun sıcaklığı ve kokusuz olması, kimyasal madde kullanılmaması suda ki en büyük avantajlarımızdan. 300 lt/sn su debimiz mevcut. Şehrimizin doğa güzellikleri var. Hem turizme ve hem spor branşlarına bu doğal güzelliklerimiz hizmet edebilir. Ancak turizmle ilgili çok fazla kamu arsamız yok. Olanları ya vermişiz yatırımcıya. Yatrımcıya diyoruz ki sen; yer tespit et. Vatandaşla anlaş. Biz sana ruhsat konusunda yardımcı oluruz. Bunun yanında Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz diyor ki; Ben Bolu'ya yatırım yapacak her yatıımcının yolunu, kanalizasyonunu ve alt yapısını döşemeye hazırım. Bunu da açıkça söylüyoruz. Suyumuzun pahalı olduğu söyleniyordu. Suyumuzu 25-30 kuruşa mal ediyoruz. Bana kalsa yatırımcıya 50 kuruşa veririm bu suyu. Ama arkadaşlar 60 kuruş + KDV yaptılar. Çok da makul bir fiyata su bedelimizi indirdik. Suyunuzu tahsis edeceğiz diyoruz. Yatırımcıya Bolu'ya yatırım yaptığı taktirde 5. Bölge teşfiklerinden yararlanacağını söylüyoruz” dedi.
Özel İdareolarak önceliklerinin para kazanmak olmadığının altını çizen Zahteroğulları, Yatırımcılara bunları sıraladığınız zaman, diğer illerden farklı bir şeyler söylemiş oluyorsunuz. Yatırımcı da bu avantajları duyunca ‘İyiymiş' diyerek Bolu'yu tercih etmesini istiyoruz. Biz yatırımcı su bedelini duyarak Bolu'dan kaçsın istemiyoruz. Özel İdare olarak sudan 3 kuruş kazanmak için, milyonlarca liralık yatırımın Bolu'dan kaçmasını istemiyoruz. Bunun yanında yatırımlarla sağlanacak istihdamı söylemiyorum bile” diye konuştu.