CHP Bolu Milletvekili, Tanju Özcan, 18 Mart'ın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Özcan, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı sonrası kazanımlarını gelecek nesillere aktarmanın öncellikli görev olması gerekliliğine vurgu yaptı.
CHP Bolu Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tanju Özcan, mesajında şöyle dedi; "18 Mart Çanakkale Savaşı, askeri tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olması yanında Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünyaya gösteren en önemli savaşlardan bir tanesidir.
Türk Ulusu'nun bağımsızlığına duyduğu inanç ve vatan sevgisiyle kazandığı bu zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale'de kazanılan sadece bir zafer değil, aynı zamanda bir kahramanlık destanıdır. Türk Ulusu birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda emperyalist güçlerin tüm ordularını yenebileceğini göstermiştir.
Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı sonrası kazanımlarını gelecek nesillere aktarmak birincil görevimiz olmalıdır.”
Milletvekili Özcan, gönderdiği mesajını Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz ATATÜRK başta olmak üzere, vatanları uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum,” ifadeleri ile sonlandırdı.