Milletvekili aday listelerinin açıklanması ile partilerde hareketlilik devam ederken, Ak Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Adayları Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Mehmet Emin Güz bir araya geldi. Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bizler bu tecrübeli kadromuzla Bolu'ya hizmet etmek için hazırız” dedi.

Basın toplantısında ilk olarak Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek söz aldı. Coşkunyürek, Mevla'mıza hamd olsun ki Ak Parti iktidarı ak yürüyüşünü 2001 deki o kuruluş heyecanını, kuruluş dirilişini aynı heyecanla iktidarının 13. yılında ileriye doğru taşımanın gururunu yaşıyoruz. Türk siyasi tarihini ve dünyadaki bir çok siyasi hareketi incelediğimiz zaman çok farklı bir siyasi hareket olduğunu anlıyoruz. Bunun nedeni nedir diye araştırıldığı zaman ki bu konuda mutlaka doktora tezleri yapılıyor şuanda, ben bu kutlu yürüyüşün halkıyla bütünleşmiş, vatandaşı ile bütünleşmiş, milleti ile bütünleşmiş, değerleri ile bütünleşmiş, ülkesinin geleceğine odaklanmış Türkiye'ye büyük bir vizyon biçmiş, büyük hedefler koymuş ve bugüne kadar birçok kimsenin hayal bile edemediği birçok hizmeti bu ülkeye kazandırmış ve daha büyük hedeflere kitlenmiş bir siyasi parti, vatandaşın gönlünde yer alan bir parti olarak değerlendiriyorum. Bizler bugüne kadar milletimizin bize verdiği emanete sahip çıktık ve hiçbir zaman o emaneti olduğu yerde bırakmadık. Bugüne kadar görev alan bütün arkadaşlarımız o emaneti daha yukarıya taşımak için gayret ettiler, çalıştılar, büyük vefa örneği gösterdiler. Ben bu hareketin bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarımıza bütün dava arkadaşlarıma öncelikle cani gönülden şükranlarımı sunuyorum ve inşallah bizler bu kutlu büyük yürüyüşümüzü geleceğe doğru hep birlikte taşıyarak bu ülkeye olan borcumuzu ödemenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi. .

“BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Ülkeye hizmet borcumuz var diyerek sözlerine devam eden Coşkunyürek: Ecdadımızın bize emanet ettiği bu topraklara hizmet borcumuz var. Biz bu ülkeyi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına koymadan hiçbir teşkilat mensubumuz rahat etmeyeceğiz ve hiçbir zaman çalışmaktan geri kalmayacağız. İşte bizler bu inançla bu kararlılıkla bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük bir aileyiz. Rabbimize hamdolsun bugün binleri bulan üyelerimiz, binleri bulan teşkilat mensuplarımız ve bize gönül veren destek veren güzel Bolumuzda %70'e yakın oranda büyük bir destek veren halkımızla el ele, gönül gönüle olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Malum 2015 seçimleri itibari ile yüksek seçim kuruluna partilerin genel merkezlerinin listelerini vermesiyle listeler belirlenmiş oldu. Öncelikle bu seçimlerin ülkemize ve Bolu'muza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu seçimlerin, bu arifesinde bizler inşallah yine birlik beraberlik içinde bu ülkeyi istikrar içerisinde birlikte geleceğe taşıyacağız. Aday belirleme sürecinde tüm teşkilatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“BU KADRO BOLU'YU GELECEĞE TAŞIYACAK”

Ak Parti Genel Merkezinin çok titiz ve farklı bir çalışma neticesinde aday adaylarını belirli değerlendirmelerden geçirdiğini İfade eden Coşkunyürek :”Nihayetinde Bolu'yu temsil edecek olan, Bolu'yu geleceğe taşıyacak olan 3 tane adayımız belirlenmiş oldu. Rabbim bu kardeşlerimizin haklarında hayırlar getirsin, Bolu'ya ve ülkemize hizmette inşallah Allah yardımcıları olsun. Bu süreçte aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten aday adaylarımız Ak Parti felsefesine yakışır bir şekilde, Ak Parti davasına yakışır bir şekilde hareket ettiler ve gayet kendilerinden emin bu çalışmalarını sürdürdüler. Her bir arkadaşımın mutlaka en iyi görevlere layık olduğu inancındayım. Ama nihayetinde burada belirlenmesi gereken üç isim var ve bu isimlerden mutlaka bazı arkadaşlarımız seçilmiş olacak. Yapılan bu çalışmalar neticesinde teşkilat yoklamalarında, kamuoyu yoklamalarında, sivil toplum örgütlerinin verdiği kararlar doğrultusunda Genel Merkezimiz, Başbakanımız bir karar verdi ve Bolu'muzu 2015 seçimlerinde temsil edecek, Bolu'yu geleceğe taşıyacak olan 3 tane çok değerli arkadaşım belirlenmiş oldu” ifadelerine yer verdi.

“BU KADROMUZLA BOLU'YA HİZMET ETMEK İÇİN HAZIRIZ”
Ak Parti Milletvekili kadrosu ile ilgili olarak konuşmasına devam eden Coşkunyürek: Bu arkadaşlarımın iki tanesi geçtiğimiz milletvekilliği döneminde Bolu'yu temsil eden kardeşlerimizdi, çok önemli görevlere imza attılar. Hem meclis çalışmalarında hem parti çalışmalarımızda büyük emek verdiler ve bu emekleri doğrultusunda sonuçta tekrar 2015 seçimlerinde aday gösterildiler. Bu iki kardeşim bu dönemde edinmiş oldukları tecrübe ile inşallah Bolu'muza ülkemize daha fazla hizmet edeceklerine ben inanıyorum. Biliyorsunuz bu kardeşlerimizden bir tanesi Ali Ercoşkun bey, daha önce il başkanlığımızı yapmış olan çok değerli bir kardeşimiz. Yine ikinci sırada yer alan Fehmi Küpçü bey gençlik kolu başkanlığımızı yapmış, ilçe başkanlığımızı yapmış bir kardeşimiz. Yine şuanda 3. Sırada aday gösterilen kardeşimizde teşkilatımızın bağrından çıkmış vatandaşın gönlünde yer etmiş ve toplumun her kesimi tarafından da şuana kadar ki yaptığı çalışmalarında desteklenmiş çok değerli bir kardeşimiz Mehmet Emin Güz bey. İşte bizler bu tecrübeli kadromuzla Bolu'ya hizmet etmek için hazırız. Bizler bütün teşkilat mensuplarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle ele ele, gönül gönüle verip Bolu'yla kucaklaşarak Bolu'yla el ele vererek Bolu'yla bütünleşerek Bolu'ya hizmet etmeye hazırız”şeklinde konuştu.

“İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ MİLLET”
Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek son olarak Bu kadro inşallah Bolu'yu geleceğe taşıyacak ve Ak Partimizin çizmiş olduğu 2023 vizyonuna, 2053 vizyonuna Bolu'yu hazırlayacak. Bizler kısır çekişmeler peşinde olan, popülizm yapan ve olmayacak vaatlerde bulunan insanlar değiliz, bugüne kadar olmadık. İşimiz hizmet, gücümüz millet oldu. Bundan sonra da inşallah işimiz hizmet olmaya devam edecek, gücümüzü de yine milletten alacağız. Ben bu bağlamda tekrar çok değerli kardeşlerime bu görevlerinde başarılar diliyorum. Cenabı Hak inşallah haklarında hayırlısını verecek ve bizler de teşkilat olarak inandık ki bu üç kardeşimle beraber parlamentoda anayasayı değiştirecek çoğunluktaki milletvekilleri sayısına Bolu'dan 3 tane kardeşimizi 8 Haziranda göndermenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Rabbim utandırmasın, niyetlerimiz hayır, akıbetlerimiz hayır inşallah. Cuma günü saat 14.00'da Kültür sitesinde aday tanıtım törenimizi gerçekleştireceğiz, herkesi davet ediyorum” dedi.

“AK PARTİ HAREKETİNE YAKIŞIR BİR YARIŞ OLDU”

Daha sonra sözü alan Ak Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Emin Güz: Bilindiği gibi 2 aya yakın bir süre bir aday adaylığı süreci yaşandı. Bu süreç hakikaten İl Başkanımızın da belirttiği gibi son derece seviyeli, Ak Parti siyasi hareketine yakışır ve çıtayı yükselten bir yarış oldu. Köylerinden, mahallelerinden akın akın insanlar gelip Ak Partimiz kim temsil edebilir diye temayül yoklamasına katıldılar, oy kullandılar. Hiçbir siyasi görüşüne bakılmaksızın bütün sivil toplum örgütlerine kimin temsil edilmesini istersiniz diye hiçbir kompleks taşımadan soruldu ve bunlara itibar edildi. Anketler yapıldı, nihayetinde bir sonuç çıktı” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ SİYASİ HAREKETİ BİR TERFİ MAKAMI DEĞİLDİR”

Güz: ”Bana aday adaylığım sürecinde sorulan genel bir soru vardı. O da şuydu; Eğer listeye giremezseniz tavrınız ne olur şeklindeydi. Ben de şunu söyledim hep, Ak parti siyasi hareketi bir terfi makamı değildir, ikbal beklentilerinin karşılandığı bir yol değildir. Neticede Dünya görüşümüzün felsefemizin ifade edildiği alanlardır. Bir davadır bizim için, bir inançtır. Bu nedenle şurada olmuşuz burada olmuşuz bizim için fark etmez. Biz davamıza emek vermeye devam ederiz dedim ve inanıyorum ki bütün aday adayı arkadaşlarımıza aynı sorular soruldu ve aynı cevaplar verildi ki bugün birlik ve beraberliğimiz devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

“SÜRECİN SEVİYELİ GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Önlerinde iki aylık bir seçim sürecinin olduğunu ifade eden Güz: Bu sürece seçkin bir listeyle giriyoruz çok şükür. Ben istiyorum ki bu süreç son derece seviyeli olsun. Diğer siyasi partilerden aday olan arkadaşlarımızı da aynı şekilde kolaylıklar diliyorum. Çünkü onlarda bir hizmet yarışına girmişlerdir. Onların da amacı Bolu'ya nasıl hizmet edebilirim noktasındadır. Elbette kimin hizmet etmesi gerektiğine, nasıl hizmet etmesi gerektiğine haziran ayında milletimiz sandıkta karar verecektir. Ancak bu sürecin seviyeli geçmesini temenni ediyorum .Bu arkadaşlarımıza da aynı şekilde bu seviyeye uygun hareket edeceklerine inanıyorum. Çünkü her biri fedakarlık yapmaktadır, her biri bir hizmet yarışına girmiştir. Bu süreçte ve bundan sonra çalışılacak olan teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. Vefakârlıklarını, cefakarlıklarını bu milletin hiçbir zaman unutmayacağını biliyorum” dedi.

“BAKİ OLAN TEK ŞEY CENABI HAK'TIR”

Mehmet Emin Güz'den sonra sözü alan Ak Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun: Yeni Türkiye yolunda bir kez daha bu yolda hizmetkarlığa devam etme noktasında bizlere imkan veren, bizleri Ak Parti Bolu teşkilatının adayları olarak gösteren başta sayın Başbakanımıza, Genel Başkan yardımcılarımıza, Grup Başkan Vekillerimize, teşkilatımızın kıymetli mensuplarına ve Bolu halkına bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu yolda bugüne kadar şevkle, heyecanla sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz hizmetleri, hatasıyla, sevabıyla, eksiğiyle, fazlasıyla bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerle birlikte bundan sonraki dönemde de devam ettirmeyi arz ediyoruz. Bu mevkiler makamlar hiç birimize baki değil. Baki olan tek şey Cenabı Haktır. Dolayısıyla Allah yar ve yardımcımız olsun. Cenabı Hak 7 Haziranda yeni Türkiye yolunda Bolu'dan tekrar 3-0 çıkarmayı bizlere nasip etsin diyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BİZİM ÖZNEMİZ MİLLET”

Ak Parti 2. sıra adayı Milletvekili Fehmi Küpçü ise, Ak Parti'de yapılan siyasetin diğer partilerden farklı olduğunu belirterek; "Bugün hepimiz kendi kaderimizdeki mukadderata razı olduk" diye konuştu.

Bolu'daki diğer partilerde yaşanan farklı seslere değinen Küpçü, "Diğer partilerde yapılan ön seçimlere itiraz edenler oldu. Sıralamadaki yerini beğenmediği için istifa edenler oldu. Ama Ak Parti işte o farkındalık üzerine siyaset yaptı. Bizim öznemiz millet, bizim bir davamız var. Biz siyaseti bir terfi makamı olarak görmedik, hiçbir zaman da görmeyeceğiz. Biz aklı selim olarak, milletimizle yolumuza dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz. İnşallah 7 Haziran'da da neticenin ve akıbetin hayır olacağını düşünüyorum. Kaldı ki ben Mehmet Emin Güz başkanımın müthiş pozitif bir enerji verdiğini düşünüyorum sıralama neticesinde. İnşallah Bolu'muza 3-0 olup, Yeni Türkiye noktasında yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"TEK AMACIMIZ MEHMET EMİN BAŞKANIMIZI ANKARA'YA GÖNDERMEK"

Ak Parti'nin Bolu'daki Kurucu İl Başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da, yaptığı konuşmada;" Yeni bir süreç tamamlandı ve yeni bir sürece girdik. Hınca hınç bir ilgi içerisinde bu süreci tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için diğer adaylarımızın da ifade ettiği gibi şahıslarla ilgili düşüncelerimizde farklı durumlar olabilir, bunların bir ehemmiyeti olmadığını bu platformda gösteriyoruz. Gönlümüzden benim farklı noktada, öbürünün farklı noktada olması geçebilir. Bunlar bizim şahsi düşüncelerimiz. Bizim bir davamız var hem adaylarımızın hem başkanımızın ifade ettiği gibi bizim bir Türkiye sevdamız var Türkiye'nin geleceği davamız var. Bu konuda birlikteliğimizi muhafaza ederek asli olan davamız konusunda gönlümüzde ki kırıklıkları da hissetmeyecek şekilde bütünleşerek inşallah neticeye gitmek hedefimiz. Bu konuda kenetlenmiş bir teşkilatı görüyorsunuz. Adaylarıyla, milletvekilleri ile, aynı zamanda teşkilat mensuplarıyla ve belediye başkanları seçilmişleri ile buradayız. Allah bu birlikteliğimizi berekete dönüştürsün. İnşallah 3-0'ı kazanmanın heyecanını yaşıyoruz. Bizim tek bir amacımız var, Mehmet Emin Başkanımızı Ankara'ya göndermek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ak Partili siyasiler, hep birlikte el ele basın mensuplarına poz vererek, toplantıyı sonlandırdı. Haber Merkezi