Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilimizde faaliyet gösteren marketlerde gerçekleştirdiği denetim sonrası yaklaşık 4 markette tarihi geçmiş ürünler tespit etti. Tespit edilen ürünler arasında bebek mamaları, 2013 yılında son kullanma tarihi dolan diş macunlarının bulunması ise işin ciddiyetini gözler önüne serdi.

Vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz çalışan Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sıklıkla gerçekleştirdikleri market denetlemeleri sırasında yine birçok tarihi geçmiş ürüne rastladı. İlimizde faaliyet gösteren yaklaşık 4 markette tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler toplanarak imha edilmek üzere Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne getirildi.

Ürünlerin arasında son kullanma tarihi geçmiş bebek mamalarının ve yine 2013 yılında son kullanma tarihi dolmuş diş macunlarının bulunması işin ciddiyetini gözler önüne serdi. Konu ile ilgili konuşan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlarımızın da son kullanma tarihi geçmiş ürünler konusunda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek; Zabıta Müdürlüğü olarak bizler vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürünler tüketebilmesi adına aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fakat bu konuda en büyük iş esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza düşmektedir. Esnaflarımız tarihi geçmiş ürünleri raflarından mutlaka indirmeli ve iadelerini yapmalıdırlar. Bolu Belediyesi olarak kesinlikle bu tür tarihi geçmiş ürünlerin halka satılmasına izin veremeyiz” dedi.

Ayrıca yetkililer vatandaşlarımızın alışveriş yaparken dikkatli olmaları gerektiğini belirterek; Bizler sık sık denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz fakat bu ürünlerin ortaya çıkarılıp imha edilmesi konusunda vatandaşlarımız da bizlere destek olmalılar. Ürün alırken her vatandaşımız aldığı ürünün mutlaka son kullanım tarihine bakmalı. Eğer son kullanma tarihi geçmiş bir ürüne rastlarsanız anında belediyemizin ücretsiz hattı olan 444 26 58 veya 153 Zabıtayı arayarak ihbarda bulunabilirsiniz” şeklinde konuştular. Haber Merkezi