Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halk sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bolu'da bulunan 36 adet kasap, 24 adet et ve et ürünü satışı yapan iş yeri, 4 adet et parçalama tesisi ve 37 adet büyük market içi kasap olmak üzere toplamda 101 adet işyerinin denetimleri yapılıyor.
Bolu Belediyesi Zabıta Müdürü Zerrin Biçen denetlemeler ile ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, İlimizde faaliyetlerini sürdüren 36 adet kasap, 24 adet et ve et ürünü satışı yapan iş yeri, 4 adet et parçalama tesisi ve 37 adet büyük market içi kasap olmak üzere toplamda 101 adet işyerini en az iki ayda bir denetliyor, bu denetimlerimizde de etlerin üzerindeki mühür ve menşeleri kontrol ederek en ince ayrıntısına kadar çalışmalarımız yürütüyoruz ”dedi.
Bu kadar ciddi denetimler yapılmasına rağmen farklı kesimlerce yapılan bazı açıklamalarda, Bolu'dan başka illere kaçak veya tek tırnaklı hayvan eti çıktığı yönündeki açıklamalara da değinen Biçen, bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Öte yandan, Belediye Mezbahasında çalışmalar da sürüyor. Bolu Belediyesi Veteriner Hekimi Koray Kolludemiroğlu, Bolu Belediyesi mezbahasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinden verilmiş sevk raporu ile gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar kesilmekte ve muayene edildikten sonra halkımıza arz edilmek için sevk edilmektedir. Gerek canlı hayvanların, gerekse karkasların sevkleri Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerinin düzeleceği sevk raporlarıyla ilçeler ve iller arası taşınabilir. Belediyemiz mezbahasında kesilen büyükbaş (Sığır ) ve küçükbaş (Koyun, keçi) türü hayvanlar bu raporlar olmadan kesilmemektedir. Canlı her tür hayvanın ya da karkasların taşınması sırasında bu raporlar sürücülerin yanında bulundurulmak zorundadır. Kesimhanemiz sadece kasaplık ( Büyükbaş ve Küçükbaş) hayvanların kesimi için ruhsatlıdır. İller arasında uygun türlere ait kesilmiş ya da canlı hayvanların nakil belgeleri ilgili gıda tarım hayvancılık müdürlüğü tarafından düzenlenir şüpheli görünen araçlar bu raporların varlığı ya da uygunluğu yönünden İl Jandarma Komutanlığı tarafından denetlenir. Bu belgeleri olmayan araç sahiplerine ise cezai işlemi uygulamaktadır” dedi.