MHP tarafından İzzet Baysal Caddesi üzerinde açılan seçim standına Bolu Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekiplerinin müdahale ettiği iddia edilmişti. İddia sonrası Bolu Belediyesi'nden açıklama yayınlanarak, her hangi bir yasal işlem yapılmadığı, yapılan şikayet üzerine stand görevlilerine uyarıda bulunulduğu belirtildi.

MHP İl Yönetimi tarafından 1 Kasım seçimleri nedeniyle İzzet Baysal Caddesi üzerine açılan seçim standına Zabıta ekiplerinin müdahale ettiği iddia edilmişti. MHP'den yapılan iddialara ise Bolu Belediyesi tarafından yayınlanan açıklama ile cevap verildi. İşte o açıklama;

HER HANGİ BİR İŞLEM YA DA MÜDAHALE OLMAMIŞTIR”

Bolu Belediyesi zabıta ekibi kendilerine gelen bir şikâyeti değerlendirmiştir. Zabıta ekibimiz tarafından ‘yaya trafiğinin engellenmemesi, vatandaşların her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması' için seçim stantlarının bulunduğu yerle ilgili uyarıda bulunulmuştur. Şehrimizin yaya trafiği açısından en işlek caddesi olan izzet Baysal Caddesi bisiklet yolu üzerinde yer alan standın ‘vatandaşın geçişini engellemeyecek noktaya taşınma uyarısı' dışında, zabıtalarımız tarafından her hangi bir işlem ya da müdahale olmamıştır.

“SİYASİ NEZAKETLE BAĞDAŞMAZ”

Zabıtamız görevlerini yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirir. Ana görevi belediye sınırları içinde düzeni sağlamak, halkın huzur, sağlık ve esenliğini korumaktır. Vatandaş tarafından gelen şikâyetleri değerlendirmek de asli görevlerinden biridir. Bu uygulama da bu görevleri çerçevesinde gerçekleşmiştir. Arkasında başka bir amaç aramak ya da rutin bir uygulamayı siyasi platforma çekmek siyasi nezaketle de bağdaşmaz.

“EKİPLERİMİZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINI DA DOĞRU BULMUYORUZ”

Seçim döneminde bu tarz kışkırtıcı iddialarla, kamu hizmeti yürüten ekiplerimiz üzerinden siyaset yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu dönemler, sağduyu ile hareket edilmesi gereken dönemlerdir. Gerçek olmayan konular üzerinden gündem yaratma çabalarının kimseye yararı olmayacağını, siyasi bir kazanç getirmeyeceğini özellikle vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Haber Merkezi