Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Kazlıçeşme Miting Alanında "Darbelere Hayır, Mısır'a Destek" mitingi düzenlendi. Mitinge ilimizden de katılım oldu. Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'da mitingde yerini aldı.
Başta İstanbullular olmak üzere, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Bursa, Yalova gibi çevre illerden gelen yüzbinlerce vatandaş, Mısır'da seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ordunun darbesiyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Kazlıçeşme Miting Alanında buluştu.
Miting alanına gelenlere seccade ve üzerinde namaz kılabilecekleri hasırlar dağıtıldı. Vatandaşlar, Kahire'nin Adeviye Meydanı'nda, Muhammed Mursi'yi desteklemek için birarada bulunan Mısırlılar gibi, hasırların üzerinde saf tutarak oturdular. Kazlıçeşme Miting Alanının ortasına, Hucurat Suresi'nin 10. Ayetinden bir bölüm olan,"Müslümanlar kardeştir" ibaresi, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Çince olarak yazıldı. Miting alanındaki vatandaşların da sık sık "Müslümanlar kardeştir" şeklinde slogan attığı gözlendi. Miting alanındaki vatandaşların ellerinde, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, merhum başbakan Necmettin Erbakan, Osmanlı padişahı ve İslam halifesi 2. Abdülhamid, Mısırlı yazar ve düşünce adamı Seyyid Kutub'un fotoğraflarını taşıdıkları görüldü.
İftar vakti yapılan duada duygusal anlar yaşandı.
Mitinge, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başkan Yardımcıları, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra, Mitinge destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Milli Görüş ve İhvanı Müslimin düşüncesini benimseyen İslam ülkelerinden çok sayıda lider ve fikir adamları da katıldı.
İhvan Genel Sekreteri İbrahim Münir, yaptığı açıklamada; Batının Mısır'daki askeri darbeye karşı tutumunu şöyle eleştirdi. "Amerika, Mısır'da sopanın ortasından tutuyor. İlk başta askeri darbe diyemediler, halkın darbeye karşı tutumunu görünce, bazı açıklamalar yaptılar.
Amerika, Mısır'da iki yüzlü oynadı. Batı ve Amerika müdahaleyi askeri darbe olarak görmediği için mahcup durumda. Amerika'daki bir çok sivil toplum örgütü müdahaleyi darbe olarak değerlendirmeye başladı." şeklinde konuştu.
Mısır'daki askeri darbenin asla başarıya ulaşamayacağını söyleyen İbrahim Münir, Ramazan Ayı başladığından beri Mısır meydanlarında büyük eylemler yapıldığını ifade etti.
Münir, Cuma günü 12 milyon gösterici meydanlara çıktı. Mısır'ın geneline baktığımız zaman 45 milyon insan bu askeri darbeye karşı çıkıyor. Ne yazık ki dünya basını bu gösterileri, bu kalabalığı görmüyor. Askeri darbe bu kalabalığı kabul etmese de büyük bir kalabalık gösterilere devam ediyor." diye konuştu.
Askeri cuntanın eninde sonunda Mısır halkına boyun eğeceğini ifade eden Münir konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Batı ve Amerika yapılan müdahaleyi askeri darbe olarak görmedi. Müdahaleyi askeri darbe olarak kabul etmedikleri için pişman olduklarını görüyoruz. Askeri darbe dış mihrakların desteklediği bir darbe olmuştur.
Mısır halkı bunu fark ettiği için duruşunu sergilemektedir.
Yaşanan olaylarda 300 şehit verildi. İnsanlar namazda şehit edildi. Bu çok kötü bir durum. Ölenlerin çoğu çocuk ve kadınlardan oluşmakta. Bu şehitleri de terörist diye itham ediyorlar. Askeri darbe hedefine ulaşamamıştır. İnşallah en kısa zamanda gidecektir. Askeri cuntanın seçilmiş cumhurbaşkanını makamına getirmekten başka bir yolu yok." İhvan Genel Sekreteri İbrahim Münir, Türk halkı bir çok askeri darbe yaşadığı için Mısır halkını anladığını ve Türk halkının onun için Mısır halkının yanında yer aldığını sözlerine ekledi.