NİSANDA KAZMA VURULACAK!

Ak Parti Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü mazbatalarını almadan önce hoş esprileriyle tanınan Ağır Ceza Mahkemesi Hakimlerinden Yusuf Zabun'un latifelerine maruz kaldılar.

Milletvekillerine şakayla karışık göndermelerde bulunan Yusuf Zabun, emekliliğine 2 yıl kaldığını ve emekli olmadan önce yeni Adliye Sarayına kavuşacağı konusunda endişeli olduğunu belirterek bu salon bize az geliyor, yeni bir adalet sarayı yaptırın dedik. Hala kazma vurulmadı” ifadelerine yer verdi.

“NEDEN GECİKİYOR”

Konuşması salondaki partili grup tarafından da alkışlanan ve Milletvekillerinin de tebessümlerine yol açan Yusuf Zabun, Bilmiyorum Milletvekillerimiz hatırlıyorlar mı, 2011'de mazbatalarını verirken, bu salon bize az geliyor, yeni bir adalet sarayı yaptırın dedik. Hala kazma vurulmadı. Duyuyoruz ki Nisana kalmış. Neden gecikiyor” diye sordu.

“BUNDA DA BİR HAYIR VAR”

Bu soruyu cevaplayan Ali Ercoşkun, 29 Aralıkta yeni Adalet Sarayı için ihale yapılacağını söyledi ve bunu şöyle açıkladı; Yusuf abinin emekliliğinden öncesine inşallah Adliye Sarayını yetiştireceğiz. Her işte bir hayır vardır derler ya, evet gecikti maalesef, aslında gecikmesinin bütün sebeplerini de herkes biliyor. Ama hayırlı olan kısmı şu ki, yaklaşık 15 bin metrekarelik yapılacak olan Adliye Sarayı şuanda 25 bin metrekarelik bir büyüklüğe kavuşacak ve Sanayi girişinde D-100'e de cepheli, modern ve Bolu'nun mimarisini de taşıyan bu yapı Bolu'nun çok uzun yıllar hizmetinde olacak. Gecikti ama hep deriz ya bunda da vardır bir hayır diye. Bu işte de Allah'ın izniyle hayırlı bir netice çıkacak” dedi.

“TÜRKİYE'DE SADECE 3 TANE…”

Açıklamalarına devam eden Milletvekili Ali Ercoşkun, Tüm Türkiye'de sadece 3 tane adalet sarayı ihaleye çıkıyor. Bir tanesi Bolu, bir tanesi Bursa ve diğeri Kırıkkale. 60'tan fazla Adalet Sarayı sırada beklerken bunu gerçekleştirebilmiş olmak da başta Sayın Başbakanımızın ve Adalet Bakanımızın desteğiyle oldu. Kendilerine de buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. (Özel Haber: Emrah ÖGET)