5 yıldır Orman Bölge Müdürü olarak görev yapan Sırrı Köstereli, Bakanlığın Orman Genel Müdürlüğü OR-Köy Daire Başkanı olarak Ankara'ya gitti. Köstereli'den boşalan koltuğu ise daha önce Bolu'da görev yapmış olan Yusuf Şahin devraldı.
Toplam 20 yıldır Bolu'da yaşadığını ve bu yüzden kendisini Bolulu olarak hissettiğini söyleyen Sırrı Köstereli, Ankara'ya gitmiş olmaktan dolayı hüzün duyduğunu ifade etti. Artık Bolu'nun Ankara'da bir temsilcisi daha olacağını ve bu yüzden mutluluk duyduğunu söyleyen Köstereli, Her ayrılık hüzün getirir, Bolu'da çok güzel günlerim olmuştu” dedi.
Bolu'daki son gününde eşiyle birlikte İzzet Baysal Caddesi'nde gezerken görüntülediğimiz Sırrı Köstereli, Bölge müdürü olarak 5 yıl toplamda 20 yıldır Bolu'dayım. Bolu'da tabi çok güzel günlerimiz geçti. Hizmet etmeye çalıştık. İnşallah yararlı olmuşuzdur. Hoş bir seda bırakmışızdır. Bundan sonraki süreçte Ankara'da bir başka görevde olacağım. Tabi ki Bolu'da uzun süre kalmış olmanın şu an hüznü var tabi ayrılık hüzün getirir. Orada Bolu'yu en iyi şekilde temsil edeceğim. Biz Bolulu sayılırız. Buradan bize gelecek her türlü talebe açık olduğumu söylemek istiyorum. Ben çalıştığım süre içinde bana destek olan başta değerli valimiz sivil toplum örgütlerimiz siyasilerimiz ve Bolulular hepsine teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben helal ediyorum. Herkese allaha ısmarladık diyorum” dedi.
Köstereli'den boşalan koltuğu ise daha önce Bolu'da görev yapmış olan Adapazarı Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin devraldı. Şahin, 1989 yılında Karadeniz teknik üniversitesi orman fakültesi mezunuyum. 91 yılında görevime işletme şefi olarak Trabzon orman bölge müdürlüğünde başladım. 16 yıl aynı işletme müdürlüğünde çeşitli kademelerde görev yaparak 2006 yılında oradan işletme müdürlü olarak Ankara'nın Nallıhan ilçesine atandım. Orada 3 yıl görev yaptıktan sonra bolu orman bölge müdürlüğüne 2009 yılında ilk olarak göynük orman işletme müdürü akabinde bolu merkezde makine ikmal şube müdürü akabinde merkez orman işletme müdürü ve son olarakta işletme pazarlama şube müdürü olarak yaklaşık 2 yıl tüm bu görevlerde olmak üzere bir görevim oldu. Ondan sonra buradan 2011 yılının sonunda Adapazarı orman bölge müdürlüğüne bölge müdür yardımcısı olarak atandım. Orada 15 ay görev yaptıktan sonra nasip oldu buraya bölge müdürü olarak döndüm. İnşallah burada 22 yıllık meslek hayatımın birikimi tecrübesi kazanımlarımızı burada ortaya koyarak önce ülkemize sonra bolu ilimize olmak üzere faydalı olma adına üst düzey bir performans sergileyerek ormancılığa hizmet edeceğiz inşallah. Süre içinde yeni bir kariyerin başlangıcı bu kariyer içinde kendimizi de geliştirerek ülke ormancılığımıza akabinde Bolu ormanlarına hizmet edeceğiz. İnşallah son derece verimli oluruz. İlimize de katkı sağlamış oluruz. İnsan odaklı bir çalışma düsturu izleyeceğiz”