CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında ilk konuşmayı Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz yaptı. Yıkılmaz, partililerle 1975 yılında Bülent Ecevit'in Gerede mitinginde uğradığı saldırıyı gösteren bir fotoğraf gösterdi ve Gerede'de siyaset yapmanın oldukça zor olduğunu belirtti.

İl Başkanı Kazım Karsu ise konuşmasının başında, Malatya'da meydana gelen uçak kazasında şehit olan askerlerimiz için başsağlığı diledi. Karsu daha sonra Milletvekili Tanju Özcan'ın TBMM'deki yoğun gündeminden dolayı toplantıya katılamadığını belirtti.

“GEREDE'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇIKARAMIYORUZ”

1999 yılında CHP'ye üye olduğunu, 2001 yılında da Gerede ilçe başkanlığına aday olup seçildiğini ve o gün bugündür ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Renkli, AKP seçim öncesi her platformda maç skoru gibi 3-0 telaffuzunda bulunmakta ve özelliklede Gerede'nin oyları ile bunu yakalayacaklarını söylemektedirler. AKP genel seçimlerde Gerede'den her seçimde oldukça yükse oranda oy almıştır. Bunun nedenlerinden birini de bugüne kadar Gerede'mizden bir milletvekili adayı çıkaramamamıza bağlıyorum” dedi.

“TÜRKİYE KAYNAYAN BİR KAZANDIR”
Ülke gidişatının iyi olmadığını belirten Renkli, Türkiye adeta kaynayan bir kazandır. Türkiye bir polis devleti haline gelmiştir. Ekmek almaya giden çocuklarımız, haklarını yasal platformda toplanarak arayan gençlerimiz polis tarafından öldürülmekte veya sakat bırakılmaktadır. Yeni çıkartılmaya çalışılan iç güvenlik paketi ise 7 Haziran seçimlerine bir hazırlıktır. Apar topar çıkarılmak istenmesinin nedeni budur. AKP genel seçimleri polis zoruyla hile ve hurda yoluyla kazanma peşindedir. Yolsuzluk ve rüşvete bulaşanlar kendilerini hapislerden kurtarmak için başkanlık teranesi çıkarmışlar ve yandaş medya da bunu vatandaşın önüne servis etmekle görevlendirilmiş” diyerek mevcut hükümeti eleştirdi.

“OMUZ, OMUZA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

Sözlerine hükümeti eleştirerek devam eden Renkli; Dış politika iflas etmiş, yabancı sermaye kaçmaya başlamış, pkk'dan kaçış zafer gibi ilan edilmiştir. Bu seçim halkımız için Cumhuriyet Rejimi ve Atatürk Türkiye'si için tamam mı devam mı seçimidir” dedi. Neden aday adayı olduğunu da açıklayan Renkli, Eğer AKP hilelerle ve baskıyla istediği sayıya ulaşırsa onların dedikleri gibi 90 yıllık Cumhuriyet reklam arası olarak tarih sayfalarında yer alacaktır. İşte bunlarla mücadele etmek ve halkımıza doğruları anlatmak, AKP yalanlarına ve dolanlarına inanmalarını önlemek, tehlikenin farkına varmalarını sağlamak amacıyla hep birlikte omuz omuza çalışmak zorundayız” diyerek herkesin desteğini istedi.


Renkli; Partide küslüğün ve dargınlığın olmaması gerektiğini; Birimiz ne isek hepimiz o'yuz, zaman birlik zamanıdır. Hepimiz aynı fikirleri taşıyan kardeşleriz Berhan Şimşek'in de sözüyle kardeşten de yakın siyasi akrabalarız” diyerek, herkesi aynı değerde seveceğini ve herkese aynı yakınlıkta olacağına dair söz vererek konuşmasını sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)